TIHVIIN SEUDUN MAAMIESSEURA

Anttola - Kerimäki - Simpala  -kyläkirjasta (1988)  osion kirjoittanut Esko Kosonen

Tihviin Seudun Maamiesseura r.y. on hyväksytty oikeusministeriössä yhdistysrekisteriin 6. päivänä heinäkuuta 1956,  kotipaikkanaan Kerimäen kylän Tihviin seutu.

Perustava kokous pidettiin Antti Turusen talossa tammikuun 22. päivänä 1956.  Tässä kokouksessa päätettiin maamiesseuran perustamisesta.  Mukana oli 27 osallistujaa.  Seuralle hyväksyttiin Maatalousseurojen Keskusliiton ohjesääntöjen mukaisesti säännöt.  Maamiesseuran johtokuntaan tulivat silloin valituksi varsinaisina jäseninä  Tauno Turunen,  Eemil Vatanen,  Maire Vatanen,  Reino Behm,  Yrjö Vatanen,  Jalmari Makkonen,  Otto Kosonen ja Raija Kosonen.  Tilintarkastajina toimivat silloin Antti Turunen ja Veikko Vatanen.  Seuran rahastonhoitajina toimi pitkään Pietari Muhonen,  sittemmin Yrjö Vatanen.  Reino Behm toimi seuran puheenjohtajana kauan,  aina vuoteen 1983 eli seuran toiminnan päättymiseen saakka.  Sihteerin tehtäviä hoiti Tauno Turunen.

Näistä ajatuksista ja tehtävänjaosta toiminta lähti liikkeelle,  ja seura toimikin melko ripeästi aina 1970-luvun loppupuolelle saakka.  Sen jälkeen myös Tihviin kylän väestörakenne alkoi muuttua, eli kahden tai kolmen hehtaarin tilalliset,  navetassa lehmä tai kaksi,  pikkuhiljaa harvenivat.  Alkoi luopumisen aika.  Ja rajoituksetkin purivat.

Kylätie on jo aika hiljainen,  ei näy enää hevosia ja hevosmiehiä  -  nyt on niitä hevosvoimia, jotka jylläävät.  Mutta näinhän se taitaa olla muuallakin Suomessa.

Onhan meillä kuitenkin viljeltävänä isiemme raivaama maa.  Vielä on täälläkin lapiopelissä kaivettuja ojia ja niitä raivaajia muutama elossa.


 
Powered by Smart Kotisivutyökalu