Kylä tiedottaa

Isenäisyyspäivän tanssit Kylätalolla

07.12.2019

Isenäisyyspäivän tanssit Kylätalolla keräsi tanssijoita paikalle. Tilaisuuden järjesti Savolinnan Eläkkeensaajienyhdistys ry. Orkesterina H-hetki ja tanssien kului iltapäivä. Kuvia tapahtumasta.

Kylätalon Joulu 2019

07.12.2019

Joulupukki vieraili Kylätalolla ja jakoi iloista mieltä makoisilla karamelleillä. Paikalla olleet kaverikoirat eivät saaneet joulupukin korissa olleita makeisia.
Maaseutunaisten järjestämä  joulumyyjäiset oli nyt kolmannen kerran Kylätalolla. Väkeä kävi koko ajan ja niin myyjät kuin järjestäjät olivat tyytyväisiä tapahtumaan. Ensi vuonna uusiksi. Kuvia tapahtumasta.

Anttolan koululle laavu

12.10.2019

Lahjoittajina paikalliset metsästysseurat ja nimeksi Metsärahnanen.


Kerimäen Riistanhoitoyhdistys sekä paikalliset metsästysseurat Anttolan Hirviseurue ja Silvolan Erämiehet lahjoittivat Anttolan koululle laavun. Uuden laavun vihkiäistilaisuus pidettiin 5. syyskuuta. 
Tilaisuuteen oli  kutsuttu kaikki Anttolan koulun oppilaat sekä heidän vanhempansa ja paikalle saapui yhteensä noin 60 henkilöä. Laavun nimeen Anttolan koulun jokaisella oppilaalla oli mahdollisuus vaikuttaa ehdottamalla sopivaa nimeä rakennukselle. Lopuksi se sai nimekseen Metsärahnanen.
Laavuhankkeen organisoijana toimi Kerimäen Riistanhoitoyhdistys ja raknetamisesta vastasi metsästysseurat. Laavun rakentaminen aloitettiin viime keväänä ja puutavara siihen saatiin lahjoituksena metsäyhtiöiltä. Kuvia tilaisuudesta.

 

Kallunmäen juhlakirkko veti runsaasti yleisöä

25.06.2019

  

 

 Kansanlaulumessussa liturgina ja saarnaajana Toivo Loikkanen, kanttorina Maria Padatsu.   Alkujaan kylältämme lähtenyt Perriin tyssi, Sirkka Kosonen miehensä Jari Perkiömäen kanssa   täydensivät musiikkinautinnon huippuunsa. Kannel soi kauniisti luontokirkossa. Haitari ja urut   täydensivät laulujen soinnin. Saksofonin ja haitarin yhteissointuja nautittiin ehtoollisen ajan.
375 vuotta on kulunut, kun ensimmäinen kirkko valmistui Kallunmäelle. Kerimäen pitäjän  kirkot olivat Kallunmäellä v. 1642-1848.
Hiljattain kuolleen Kallunmäen, Kerimäen ja kylämme historian tallettajan Esko Mielosen muistoa  kunnioitimme upeissa puitteissa. Pitkämäen Esko oli myös laittamassa alkuun ja tekemässä Kallunmäen  luontokirkkoa. Juhlakirkon kuvia.

Kylätalon kukkapenkit tehtiin kylän naisten lahjoittamista kukista

06.06.2019
Maaseutunaiset organisoivat kukkapenkkitalkoot. Kuunliljaa, matalaa särkynyttä sydäntä ja töyhtöangervoa löytyi oman kylän kukkapenkeistä. Kukkia istutettiin viiteen kaivonrenkaaseen sekä tehtiin ison kiven luo kivien ympäröimä penkki.
Kukat ja kivet ne yhteensoppii.

 

Perinteinen kasvinvaihto ja -myyntitapahtuma laajeni

04.06.2019


Maaseutunaisten järjestämä kasvinvaihto ja -myyntitapahtuma laajeni tänä vuonna. Tarjolla oli muutakin kuin taimia. Puutarhaan liittyviä tuotteita oli tarjolla. Kts kuvia.

Eläkeliiton karaokemestarit valittiin Kylätalo Nousulassa

02.06.2019
Piirimestarit eri sarjoissa. Vasemmalta Pekka Kuutti Savonlinnan yhdistys M 50-69, Heli Sairanen Savonrannan yhdistys N 50-69, Esteri Redsven Kerimäen yhdistys N 70+ ja Pentti Lavonen Kerimäen yhdistys M 70+
Toukokuussa kilpailtiin Eläkeliiton Itä-Savon piirin karaokemesstaruuksista. Sarjoissa miehet ja naiset 50-69 vuotta sekä miehet ja naiset 70 ja yli. Kisat pidettiin Kylätalo Nousulassa ja osallistujia oli 25 laulajaa.
Tuomaristoon kuuluivat kirkkomuusikko Mika Siekkinen, Linnalan laulunopettaja Maija Keskinen ja laulaja Mari Sihvonen.

Seurakunta sai perheet liikkeelle

05.04.2019
Sää suosi Anttolan keväistä tapahtumasunnuntaita.
Seurakunta järjesti ohjelmallisen iltapäivätapahtuman Anttolassa ensimmäisen kerran viime vuonna ja suosio rohkaisi uusimaan tapahtuman. Parin tunnin ajan tarjolla oli Activicty Makerin toimintarasteja, joilta löytyi muun muassa pulmatehtäviä, tandemsuksihiihtoa ja zorb-pallolla pyörimistä keväisen hangen päällä. Makkaranpaisto- ja mehupisteellä sai välillä tankata. 
Riikka Niiranen Savonlinnan palveluskoirayhdistyksestä oli paikalla tarjoamassa koirakärrykyytiä valkoisen paimenkoira Iitun kanssa.
 

Elänlääkäriasema palasi Anttolaan

28.03.2019
Sosterin eläinlääkäriaseman muutti Kerimäen kirkonkylän väistötiloista takaisin Anttolaan 28.3.19.
Anttolan eläinlääkäriasema jouduttiin sulkemaan loppuvuodesta 2017 sisäilmaongelmien takia. Korjausrupeama kesti lähes puolitoista vuotta. Tutkimusten ja mittausten perusteella rakennus on nyt kunnossa. 
- Muutto vaikuttaa eläinlääkinnän toimintaan vielä maaliskuun lopulla ja mahdollisesti vielä huhtikuun alussa, mutta kiireiset ja ennalta sovitut tapaukset pystytään hoitamaan asemalla hyvin heti avaamisesta lähtien, Sosterin terveysvalvonnan johtaja Samppa Kinnunen kertoi.
Eläinlääkäriaseman henkilökunta palaa korjattuihin tiloihin hyvillä mielin. Kitkantien tilojen saaminen käyttöön helpottaa eläinlääkäripalveluiden saamista koko Savonlinnan ja Enonkosken alueella.
- Tutkimusten tueksi saamme jälleen käyttöön muun muassa röntgenlaitteiston pieneläinten kuvantamiseen, Sosterin eläinlääkäri Taru Hirvonen sanoi.
Myös hevosten perushoitotoimenpiteet onnistuvat jälleen vastaanotolla kotiallin sijaan.

Anttolassa kokeiltiin uusia talviliikuntalajeja

15.03.2019


Koulu ja päiväkoti järjestivät yhteisen talviliikuntapäivän, talvisport-tapahtuman. Tällä kertaa kokeiltiin muuta kuin perinteistä hiihtoa ja luistelua. Pihoille oli suunniteltu monenlaista liikunnallista ohjelmaa ja lapset saivat kiertää yhteensä kuudella eri tehtävärastilla.
Ryhmät oli koottu eri-ikäisistä koululaisista ja päiväkoti-lapsista. -Tarkoituksena on, että eri-ikäiset oppivat toimimaan yhdessä, Anttolan koulun rehtori Mari Makkonen kertoi.
Rasteilla ajettiin hankirallia, laskettiin mäkeä, juostiin keppariradalla, taiteiltiin parkour-radalla, kilpailtiin pulkkaviestissä ja rakennettiin vuoria lumikokkareista.

 
Powered by Smart Kotisivutyökalu