Kylä tiedottaa

Anttolassa kokeiltiin uusia talviliikuntalajeja

15.03.2019


Koulu ja päiväkoti järjestivät yhteisen talviliikuntapäivän, talvisport-tapahtuman. Tällä kertaa kokeiltiin muuta kuin perinteistä hiihtoa ja luistelua. Pihoille oli suunniteltu monenlaista liikunnallista ohjelmaa ja lapset saivat kiertää yhteensä kuudella eri tehtävärastilla.
Ryhmät oli koottu eri-ikäisistä koululaisista ja päiväkoti-lapsista. -Tarkoituksena on, että eri-ikäiset oppivat toimimaan yhdessä, Anttolan koulun rehtori Mari Makkonen kertoi.
Rasteilla ajettiin hankirallia, laskettiin mäkeä, juostiin keppariradalla, taiteiltiin parkour-radalla, kilpailtiin pulkkaviestissä ja rakennettiin vuoria lumikokkareista.

 

Puolustusvoimien Oltermanni hiihto näkyi Anttolan koululla

14.03.2019

Anttolan koululta lähdettiin viimeiselle etapille, suoraan Tanhuvaaraan.Oltermannin hiihdossa nopeimman ajan kellotti tänä vuonna Pohjois-Karjalan reserviläispiirin joukkue.

Tanssi on hyvä liikuntamuoto

27.02.2019
On hyvä että Nousulassa tanssitaan. Aira Samulin totesi Ylen aamutv:ssä, että tanssi on todettu hyväksi aivoliikunnaksi. Et-lehti kirjoittaa, tanssi harjaannuttaa tasapainoa, kehonhallintaa ja koordinaatiota. Tanssitaan siis. 24.2.19 Nousulassa tanssittiin ja iloiselle mielellä vielä. Tanssit järjesti Savonlinnan Eläkkeensaajien Yhdistys. Tanssintahit antoi Anna-Liisa Räsänen yhtyineen. Katso kuvia.

Kylätalon Joulu 2018

06.12.2018
Kylätalon joulu oli kädentaitojen juhlaa. Silvola-Anttolan maaseutunaiset saivat aikaan lämminhenkisen kylätapahtuman joka keräsi yleisöä laajemminkin. Maaseutunaisten joulutempaus pidettiin nyt toista kertaa. Kuvat kertovat tapahtumasta. Kuvia tapahtumasta.

Plogging oli hyvä tempaus

26.09.2018
Maanantaina 24.9.18 Anttolan koulu järjesti ploggingin eli "roskajuoksun" juosten tai kävellen. Koulun pääovelle kokoonnuttiin klo 17.45.Tempaus onnistui. Saalis oli hyvä. 
Tapahtumaan osallistuneille kahvit ja mehut tarjosi Anttolan Seudun Kyläyhdistys ja Silvola-Anttolan Maaseutunaiset. Mukana lenkillä FC ANTTOLA.  Yhdessä (koulu ja koti) saa ympäristön pidettyä viihtyisänä! Kuvia tapahtumasta.

Ilmakuvia kylältämme

17.09.2018
Kyllä meillä on upeat maisemat kylällämme ja metsiäkin on ympärillä. Lisää ilmakuvia kuvagelliriassa. Kts. tästä Jussi Kirmaselta onnistuu kuvaus ilmasta käsin kopterien avulla.
 

Kallunmäen kesäkirkko 29.7.18

15.09.2018
Kallunmäellä vietettiin perinteiseen tapaan messu 29.7.18. Sää suosi tilaisuutta. Karso kuvia tapahtumasta.

Kylätalo Nousulassa pientä pintaremonttia kesällä 2018

15.09.2018
  
  Kylätalolla kesän aikaan käsiteltiin salin, kahvion, aulan ja näyttämön lattiapinnat. Kerralla siistiä. 
  Talon sisääntulo sekä keittiön ja näyttämön rappuset siistiytyivät myös käsittelyn myötä. Tervetuloa 
   Kylätalolle. Kuvia rempasta.

Kasvien vaihto- ja myyntitapahtuma Niskavuoren Portin pihassa

27.05.20181990-luvulta asti ovat Maaseutunaiset järjestäneet kylällämme kasvinvaihto / -myyntitapahtuman. Tapahtumaa jo kyseltiin.
Maaseutunaiset järjestivät  tänäkin vuonna tapahtuman la 26.5. Perennat ja yrtit kävivät kaupaksi vaihto- ja suoramyynti menetelmillä.

Anttola kakkonen Hese-kisassa

17.05.2018
Hese-kisassa toiseksi tullut Anttolan koulun joukkue yhteispotretissa hyvin menneen kilvoittelun jälkeen.

TULOKSIA
1. Talvisalon koulu 6A
2. Anttolan koulu 5-6
3. Joroisten yhtenäiskoulu 6lk
4. Mertalan koulu 5C
5. Sulkavan yhtenäiskoulu 5.lk
6. Kulennoisten koulu 3-6
7. Joroisten yhtenäiskoulu 5.lk
8. Mertalan koulu 5B


Valtakunnallinen koululaisyleisurheilun Hese-kisan Etelä-Savon kilpailu miteltiin Tanhuvaaran urheiluopistolla Savonlinnassa. 
Kerimäen Anttolan koulun 5-6-luokkalaiset tulivat toiseksi.
Punkaharjun Kulennoisten koulun 3-6-luokkalaiset ylsivät kuudennelle sijalle.
Perinteikäs lasten yleisurheilukilpailu kiertue liikuttaa lapsia huhtikuusta toukokuuhun asti aina Helsingistä Rovaniemelle.
Hese-kisasarjaan kuuluvia 5-6 -luokkalaisten piirikilpailuja käydään kevään aikana ympäri Suomea, yhteensä 17 paikkakunnalla.
Ilmoittautuneiden kokonaismäärä alkaa olla jo lähes 200. Hese -kisafinaali kisataan Tampereella toukokuun lopulla.
Hese-kisan keskeisinä tavoitteina on kannustaa lapsia yleisurheilun pariin ja vahvistaa sen myötä lasten myönteistä suhdetta liikuntaan.
Hese-kisoissa lapset kokevat yleisurheilun riemua karnevaalihengessä toisiaan kannustaen ja joukkueittain toisiaan vastaan kisaten.
Koulut ottavat mittaa toisistaan 12-henkisin joukkuein. Kokoonpanosta puolet ovat poikia ja puolet tyttöjä.
Kilpailulajeina ovat 12 x 60 metrin sukkulaviesti, pituushyppy, keihäänheitto ja 12 x ratakierroksen viesti. 
Hese-kisat ovat osa Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin H-hetki -koululiikuntaohjelmaa.
Powered by Smart Kotisivutyökalu