Kylä tiedottaa

Kylätalon Joulu 2018

06.12.2018
Kylätalon joulu oli kädentaitojen juhlaa. Silvola-Anttolan maaseutunaiset saivat aikaan lämminhenkisen kylätapahtuman joka keräsi yleisöä laajemminkin. Maaseutunaisten joulutempaus pidettiin nyt toista kertaa. Kuvat kertovat tapahtumasta. Kuvia tapahtumasta.

Plogging oli hyvä tempaus

26.09.2018
Maanantaina 24.9.18 Anttolan koulu järjesti ploggingin eli "roskajuoksun" juosten tai kävellen. Koulun pääovelle kokoonnuttiin klo 17.45.Tempaus onnistui. Saalis oli hyvä. 
Tapahtumaan osallistuneille kahvit ja mehut tarjosi Anttolan Seudun Kyläyhdistys ja Silvola-Anttolan Maaseutunaiset. Mukana lenkillä FC ANTTOLA.  Yhdessä (koulu ja koti) saa ympäristön pidettyä viihtyisänä! Kuvia tapahtumasta.

Ilmakuvia kylältämme

17.09.2018
Kyllä meillä on upeat maisemat kylällämme ja metsiäkin on ympärillä. Lisää ilmakuvia kuvagelliriassa. Kts. tästä Jussi Kirmaselta onnistuu kuvaus ilmasta käsin kopterien avulla.
 

Kallunmäen kesäkirkko 29.7.18

15.09.2018
Kallunmäellä vietettiin perinteiseen tapaan messu 29.7.18. Sää suosi tilaisuutta. Karso kuvia tapahtumasta.

Kylätalo Nousulassa pientä pintaremonttia kesällä 2018

15.09.2018
  
  Kylätalolla kesän aikaan käsiteltiin salin, kahvion, aulan ja näyttämön lattiapinnat. Kerralla siistiä. 
  Talon sisääntulo sekä keittiön ja näyttämön rappuset siistiytyivät myös käsittelyn myötä. Tervetuloa 
   Kylätalolle. Kuvia rempasta.

Kasvien vaihto- ja myyntitapahtuma Niskavuoren Portin pihassa

27.05.20181990-luvulta asti ovat Maaseutunaiset järjestäneet kylällämme kasvinvaihto / -myyntitapahtuman. Tapahtumaa jo kyseltiin.
Maaseutunaiset järjestivät  tänäkin vuonna tapahtuman la 26.5. Perennat ja yrtit kävivät kaupaksi vaihto- ja suoramyynti menetelmillä.

Anttola kakkonen Hese-kisassa

17.05.2018
Hese-kisassa toiseksi tullut Anttolan koulun joukkue yhteispotretissa hyvin menneen kilvoittelun jälkeen.

TULOKSIA
1. Talvisalon koulu 6A
2. Anttolan koulu 5-6
3. Joroisten yhtenäiskoulu 6lk
4. Mertalan koulu 5C
5. Sulkavan yhtenäiskoulu 5.lk
6. Kulennoisten koulu 3-6
7. Joroisten yhtenäiskoulu 5.lk
8. Mertalan koulu 5B


Valtakunnallinen koululaisyleisurheilun Hese-kisan Etelä-Savon kilpailu miteltiin Tanhuvaaran urheiluopistolla Savonlinnassa. 
Kerimäen Anttolan koulun 5-6-luokkalaiset tulivat toiseksi.
Punkaharjun Kulennoisten koulun 3-6-luokkalaiset ylsivät kuudennelle sijalle.
Perinteikäs lasten yleisurheilukilpailu kiertue liikuttaa lapsia huhtikuusta toukokuuhun asti aina Helsingistä Rovaniemelle.
Hese-kisasarjaan kuuluvia 5-6 -luokkalaisten piirikilpailuja käydään kevään aikana ympäri Suomea, yhteensä 17 paikkakunnalla.
Ilmoittautuneiden kokonaismäärä alkaa olla jo lähes 200. Hese -kisafinaali kisataan Tampereella toukokuun lopulla.
Hese-kisan keskeisinä tavoitteina on kannustaa lapsia yleisurheilun pariin ja vahvistaa sen myötä lasten myönteistä suhdetta liikuntaan.
Hese-kisoissa lapset kokevat yleisurheilun riemua karnevaalihengessä toisiaan kannustaen ja joukkueittain toisiaan vastaan kisaten.
Koulut ottavat mittaa toisistaan 12-henkisin joukkuein. Kokoonpanosta puolet ovat poikia ja puolet tyttöjä.
Kilpailulajeina ovat 12 x 60 metrin sukkulaviesti, pituushyppy, keihäänheitto ja 12 x ratakierroksen viesti. 
Hese-kisat ovat osa Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin H-hetki -koululiikuntaohjelmaa.

Yleisradion postinumeropuntari kertoo

03.05.2018
Itä-Savoi otsikoi 13.4.18, Savonlinnan taajaman länsipäässä asuu tähtijoukkoa, kertoo Yleisradion postinumeropuntari - Anttolan seutu oli elinvoimaisinta aluetta. Lue juttu tästä.

Kylä eläväksi kaiken kansan kirpputorilla

16.04.2018
Kylätalo Nousula kuhisi kansaa, kun Silvola-Anttolan Maaseutunaiset järjestivät kirpputorin lauantaina 14.4. Kerimäen Silvolassa. Itä-Savo kertoi asiasta.

Kinkerit korvattiin toiminnalla

16.04.2018
Kerimäen kappeliseurakunnan uusi avaus onnistui. Anttolan perhetapahtuma veti mukavasti nuorta väkeä.
Seurakuntien kinkeriperinteelle oli Kerimäen Anttolassa alkanut käydä kuten monella muullakin kylällä. Osallistujamäärä kuihtui ja vain samat seurakunta-aktiivit lähtivät mukaan.
Kerimäen kappeliseurakunnassa oli jo useana vuonna puhuttu perheiden tapahtuman järjestämisestä Anttolan seudulla. - Tänä keväänä siitä tuli viimein totta, yhteistyökumppaneiden avustuksella, kertoo aluekappalainen Toivo Loikkanen.
Ja muutos kannatti. Sunnuntai iltapäivän aikana Anttolan koulun pihalla järjestetyssä perhetapahtumassa oli yhteensä liki sata henkeä, pääasiassa lapsiperheitä.
Tarjonta oli monipuolista ja toimiliasta, Savonlinnan palveluskoirayhdistyksestä oli puolenkymmentä koiraa ohjaajineen. Lauhkeilla hauvoilla riitti rapsuttelijoita ja pienempiä kiinnosti vetokoira-ajelu. Minigolfin ohella suurin osa toimipisteistä oli Activity Marker-yhrityksen järjestämiä. Oli tarkkuusammuntaa, potkulautapujottelua, porraspeliä ja pulmapelejä. Vapaamuotoisilla joukkueilla sai osallistua leikkimieliseen moniotteluun. Anttolassa pääsi myös ihmettelemään Etelä-Savon pelastuslaitoksen paloautoja. Huolto pelasi makkaratulilla ja mehupöydässä. Myös pieni hartaushetki kuului ohjelmaan.
 
Powered by Smart Kotisivutyökalu