Kylä tiedottaa

Seurakunta sai perheet liikkeelle

05.04.2019
Sää suosi Anttolan keväistä tapahtumasunnuntaita.
Seurakunta järjesti ohjelmallisen iltapäivätapahtuman Anttolassa ensimmäisen kerran viime vuonna ja suosio rohkaisi uusimaan tapahtuman. Parin tunnin ajan tarjolla oli Activicty Makerin toimintarasteja, joilta löytyi muun muassa pulmatehtäviä, tandemsuksihiihtoa ja zorb-pallolla pyörimistä keväisen hangen päällä. Makkaranpaisto- ja mehupisteellä sai välillä tankata. 
Riikka Niiranen Savonlinnan palveluskoirayhdistyksestä oli paikalla tarjoamassa koirakärrykyytiä valkoisen paimenkoira Iitun kanssa.
 

Elänlääkäriasema palasi Anttolaan

28.03.2019
Sosterin eläinlääkäriaseman muutti Kerimäen kirkonkylän väistötiloista takaisin Anttolaan 28.3.19.
Anttolan eläinlääkäriasema jouduttiin sulkemaan loppuvuodesta 2017 sisäilmaongelmien takia. Korjausrupeama kesti lähes puolitoista vuotta. Tutkimusten ja mittausten perusteella rakennus on nyt kunnossa. 
- Muutto vaikuttaa eläinlääkinnän toimintaan vielä maaliskuun lopulla ja mahdollisesti vielä huhtikuun alussa, mutta kiireiset ja ennalta sovitut tapaukset pystytään hoitamaan asemalla hyvin heti avaamisesta lähtien, Sosterin terveysvalvonnan johtaja Samppa Kinnunen kertoi.
Eläinlääkäriaseman henkilökunta palaa korjattuihin tiloihin hyvillä mielin. Kitkantien tilojen saaminen käyttöön helpottaa eläinlääkäripalveluiden saamista koko Savonlinnan ja Enonkosken alueella.
- Tutkimusten tueksi saamme jälleen käyttöön muun muassa röntgenlaitteiston pieneläinten kuvantamiseen, Sosterin eläinlääkäri Taru Hirvonen sanoi.
Myös hevosten perushoitotoimenpiteet onnistuvat jälleen vastaanotolla kotiallin sijaan.

Anttolassa kokeiltiin uusia talviliikuntalajeja

15.03.2019


Koulu ja päiväkoti järjestivät yhteisen talviliikuntapäivän, talvisport-tapahtuman. Tällä kertaa kokeiltiin muuta kuin perinteistä hiihtoa ja luistelua. Pihoille oli suunniteltu monenlaista liikunnallista ohjelmaa ja lapset saivat kiertää yhteensä kuudella eri tehtävärastilla.
Ryhmät oli koottu eri-ikäisistä koululaisista ja päiväkoti-lapsista. -Tarkoituksena on, että eri-ikäiset oppivat toimimaan yhdessä, Anttolan koulun rehtori Mari Makkonen kertoi.
Rasteilla ajettiin hankirallia, laskettiin mäkeä, juostiin keppariradalla, taiteiltiin parkour-radalla, kilpailtiin pulkkaviestissä ja rakennettiin vuoria lumikokkareista.

 

Puolustusvoimien Oltermanni hiihto näkyi Anttolan koululla

14.03.2019

Anttolan koululta lähdettiin viimeiselle etapille, suoraan Tanhuvaaraan.Oltermannin hiihdossa nopeimman ajan kellotti tänä vuonna Pohjois-Karjalan reserviläispiirin joukkue.

Tanssi on hyvä liikuntamuoto

27.02.2019
On hyvä että Nousulassa tanssitaan. Aira Samulin totesi Ylen aamutv:ssä, että tanssi on todettu hyväksi aivoliikunnaksi. Et-lehti kirjoittaa, tanssi harjaannuttaa tasapainoa, kehonhallintaa ja koordinaatiota. Tanssitaan siis. 24.2.19 Nousulassa tanssittiin ja iloiselle mielellä vielä. Tanssit järjesti Savonlinnan Eläkkeensaajien Yhdistys. Tanssintahdit antoi Anna-Liisa Räsänen yhtyineen. Katso kuvia.
Tässä kuvassa tanssitaan 24.3.2019

Kylätalon Joulu 2018

06.12.2018
Kylätalon joulu oli kädentaitojen juhlaa. Silvola-Anttolan maaseutunaiset saivat aikaan lämminhenkisen kylätapahtuman joka keräsi yleisöä laajemminkin. Maaseutunaisten joulutempaus pidettiin nyt toista kertaa. Kuvat kertovat tapahtumasta. Kuvia tapahtumasta.

Plogging oli hyvä tempaus

26.09.2018
Maanantaina 24.9.18 Anttolan koulu järjesti ploggingin eli "roskajuoksun" juosten tai kävellen. Koulun pääovelle kokoonnuttiin klo 17.45.Tempaus onnistui. Saalis oli hyvä. 
Tapahtumaan osallistuneille kahvit ja mehut tarjosi Anttolan Seudun Kyläyhdistys ja Silvola-Anttolan Maaseutunaiset. Mukana lenkillä FC ANTTOLA.  Yhdessä (koulu ja koti) saa ympäristön pidettyä viihtyisänä! Kuvia tapahtumasta.

Ilmakuvia kylältämme

17.09.2018
Kyllä meillä on upeat maisemat kylällämme ja metsiäkin on ympärillä. Lisää ilmakuvia kuvagelliriassa. Kts. tästä Jussi Kirmaselta onnistuu kuvaus ilmasta käsin kopterien avulla.
 

Kallunmäen kesäkirkko 29.7.18

15.09.2018
Kallunmäellä vietettiin perinteiseen tapaan messu 29.7.18. Sää suosi tilaisuutta. Karso kuvia tapahtumasta.

Kylätalo Nousulassa pientä pintaremonttia kesällä 2018

15.09.2018
  
  Kylätalolla kesän aikaan käsiteltiin salin, kahvion, aulan ja näyttämön lattiapinnat. Kerralla siistiä. 
  Talon sisääntulo sekä keittiön ja näyttämön rappuset siistiytyivät myös käsittelyn myötä. Tervetuloa 
   Kylätalolle. Kuvia rempasta.
Powered by Smart Kotisivutyökalu