Kylä tiedottaa

Anttola lähdössä mukaan ikäihmisten perhehoitohankkeeseen.

IKÄIHMISTEN PERHEHOITO: Perhehoitajien ennakkovalmennus alkaa syyskuussa 2017 Savonlinnassa.  Lue lisää perhehoidosta sekä
 Ennakkovalmennuksen aikataulusta.

Hoitoringin kokoamien ensimmäinen tavoite. Tiedotustilaisuus Kylätalo Nousulassa 28.1. klo 18.00, os. Koivumäentie 3, Silvola

Anttolan seudun kyläyhdistys on päättänyt liittyä Kiteen kansanopiston Perhot-hankkeeseen ja maksaa tuhannen euron hankemaksun. Ensi vuoden loppuun voimassa oleva Perhot-hanke tähtää ikäihmisten perhehoidon ja vertaistuen kehittämiseen ja pyrkii vakiinnuttamaan perhehoidon ikäihmisten hoivamuotona. Hankkeeseen kuuluu muun muassa perhehoitovalmennuksia. Anttola on tiettävästi ensimmäinen kyläyhdistys, joka on liittynyt Perhot-hankkeeseen. Osalliset ovat olleet yleensä kuntia. Anttolan seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja Matti Laamanen sanoo, että kylän palvelut alkavat olla muilta osin kunnossa päiväkotia, kouluja ja liikuntapaikkoja myöten, joten painopiste on nyt vanhusten inhimillisessä kodinomaisessa hoidossa.
Ensi vaiheessa  Anttolan seudulle pyritään Laamasen mukaan kokoamaan hoitorinki ja verkosto, joka voi sijaistaa omaishoitajia. Myöhemmin tähtäimessä on kiinteistöyhtiömuotoinen perhekoti, joka voisi toimia esimerkiksi osuuskuntapohjalta. Perhot-hankkeeseen osallistumalla kyläyhdistys saa edullisempaa koulutusta sekä hankkeeseen verkostot ja vertaistuen käyttöön. Lähiaikoina Anttolassa on tarkoitus järjestää yleinen tiedotus- ja keskustelutilaisuus perhehoidon suunnittelusta kylälle. 

Kylätalon Joulu -myyjäisten merkeissä

25.11.2017
Oman kylän joulunavaus Kylätalon Joulu -myyjäisten merkeissä. Myynnissä oli upeita  kädentaitajien sekä laadukkaita jälleenmyyjien tuotteita. Kuvat kertovat sen. Katselehan kuvia.

Risto J. Kosonen kirjoitti entisen tanssilava KISAPIRTIN ja NOUSULAN synnyinaskelista

17.08.2017
Risto J. Kosonen muisteli mielenkiintoisesti entisen tanssilava KISAPIRTIN ja NOUSULAN synnynaskelista. Teksti luettavissa Kylätalo Nousulan sivustolla. Vieritä sivun alareunaan, nettikalenterin jälkeen alkaa teksti otsikolla VOIMISTELU- JA URHEILUSEURA NOUSU. Siirry sivustolle tästä.

Tanssit pyörähtivät käyntiin Kylätalo Nousulassa

14.08.2017
Kaiken kansan tanssit aloittivat 13.8 syyskauden tanssit  Kylätalo Nousulassa. Savonlinnan eläkkeensaajat järjestävät tansseja Nousulassa su 17.9. ja su 8.10. ja su 5.11. sekä ke 6.12. itsenäisyyspäivänä klo 14.00-17-30. Lippu 10€ sis. kahvit ja arpajaiset.

Kerimäen eläkkeensaajat järjestävät iltapäivätansseja Nousulassa syyskaudella su 24.9. ja su 15.10. sekä su 12.11. klo 13.00-16.30.

Tanssi on hyvä liikuntamuoto. Pidetään kuntoa yllä tanssien.

Sää suosi ja messu pidettiin Kallunmäellä

13.08.2017
Sateinen kesä, mutta nyt sää suosi ja messu Kallunmäellä pystyttiin pitämään su 13.8. Lisää kuvia messusta linkistä.

Kallunmäki - vanha kirkkomäki siistiytyi

10.08.2017
Tervetuloa siistittyyn luontokirkkoon sunnuntaina. Mäeltä on upea näköala avautunut, kun metsää on raivattu muurin ulkopuolelta. Katso mäen  raivauskuvia.
 

Nousulassa talkoillaan taas

10.08.2017
Nousulassa on remontoitu keittiötä. Lisää kuvia kuvagalleriassa. Keittiö on toiminnassa, muutamia hankintoja vielä tehdään.

Noususta 90v Nousulaan juhlaa vietettiin iloisin mielin

15.05.2017
Juhlaväkeä saapui ja juhlat pääsi alkamaan. Vesa Sairasen tervehdyspuheessa tuli liikunnan tärkeys esille. Tuukka Suomalainen juonsi esityksen. Anttolan koulun 1.lk liikuntaesiyts rehtorin Mari Makkosen johdolla toi juhlaan vauhtia ja tunnelmaa. Nousun historian avasi Mikko Hirvonen puheessansa. Miesvoimistelijaryhmä NouSukset valloitti yleisön esityksellänsä. Marja-Leena Mattila vastasi esityksen kulusta. Tuija Malkki vastasi puvustuksesta. Keijo Laukkasen yhteislaulujen jälkeen siirryttiin kahville. Saara Juuri ja Eeva Karvinen valmistivat suussa sulavat herkut. Pihaolympialaiset päättivät juhlan. Kts kuvia juhlasta kuvagalleriasta.

Koululaiset tempaisivat lumiukkopuvuissa

15.05.2017
Anttolan koulun kuudesluokkalaiset herättivät  ohikulkijoiden huomiota valkoisissa ”lumiukkopuvuissaan”. Yhdeksän oppilasta kahden opettajan kera siivosi Niskavuoren Portin pihapiiriä roskista.
— Kuudes luokka oli lähdössä luokkaretkelle, mutta heillä ei ollut kerättynä tarpeeksi rahaa retkeä varten. Paikallinen yritys tarjoutui sponsoroimaan retkeä ja tarjoamaan hampurilaisateriat, jos oppilaat siivoaisivat pihaa. Ei kun suojapuvut päälle ja naamamaskit naamaan ja töihin. Se oli parin tunnin rutistus, kertoo luokanopettaja Erja Kilpeläinen.
/media/anttolan_koulu_0.jpg
 

Noususta 90 vuotta Nousulaan!

28.04.2017
Tervetuloa 6.5.17 klo 14 alkaen juhlimaan Kylätalo Nousulaan. 90 vuotta on vierähtänyt kun Voimistelu- ja Urheiluseura Nousu perustettiin. Menneitä muistellen, tulevaisuudesta tiedottaen. Tervetulleeksi toivotaan.

Tienoon Komeljanttarien Minun tienoo -Anttolan esitys katsottavissa verkossa

05.02.2017
Tienoon Komeljanttarit oli Piällysmies Leaderin rahoittama yhteisöteatterihanke, jota hallinnoi Savonlinnan 4h-yhdistys. Hanke juhlisti yhdistyksen 80-vuotisjuhlavuotta. Näytelmä rakennettiin näyttelijätiimin ja ohjaaja Saara Suomäen toimesta. Se tuotiin neljän muun kylän lisäksi Anttolaan. Näytelmän tekooon osallistui paikallisia lapsia, nuoria ja aikuisia.
Mukavaa ja iloista Anttolan koulun joulujuhlaa ja samalla Tienoon Komeljanttarit teatteri-iltaa vietettiin pe 2.12.2016 täpötäydessä Kylätalo Nousulassa. Hienoa yhdessä tekemistä mahdollistivat Anttolan koulu, Anttolan seudun kyläyhdistys, Silvola-Anttolan Maaseutunaiset ja Kylätalo Nousula! Yleisöä oli pari sataa henkeä. Esityksen kuvattua materiaalia voi katsoa verkosta 
Powered by Smart Kotisivutyökalu