Vanhemmat tiedotteet

Puolustusvoimien Oltermanni hiihto näkyi Anttolan koululla

14.03.2019

Anttolan koululta lähdettiin viimeiselle etapille, suoraan Tanhuvaaraan.Oltermannin hiihdossa nopeimman ajan kellotti tänä vuonna Pohjois-Karjalan reserviläispiirin joukkue.

Tanssi on hyvä liikuntamuoto

27.02.2019
On hyvä että Nousulassa tanssitaan. Aira Samulin totesi Ylen aamutv:ssä, että tanssi on todettu hyväksi aivoliikunnaksi. Et-lehti kirjoittaa, tanssi harjaannuttaa tasapainoa, kehonhallintaa ja koordinaatiota. Tanssitaan siis. 24.2.19 Nousulassa tanssittiin ja iloiselle mielellä vielä. Tanssit järjesti Savonlinnan Eläkkeensaajien Yhdistys. Tanssintahdit antoi Anna-Liisa Räsänen yhtyineen. Katso kuvia.
Tässä kuvassa tanssitaan 24.3.2019

Kylätalon Joulu 2018

06.12.2018
Kylätalon joulu oli kädentaitojen juhlaa. Silvola-Anttolan maaseutunaiset saivat aikaan lämminhenkisen kylätapahtuman joka keräsi yleisöä laajemminkin. Maaseutunaisten joulutempaus pidettiin nyt toista kertaa. Kuvat kertovat tapahtumasta. Kuvia tapahtumasta.

Plogging oli hyvä tempaus

26.09.2018
Maanantaina 24.9.18 Anttolan koulu järjesti ploggingin eli "roskajuoksun" juosten tai kävellen. Koulun pääovelle kokoonnuttiin klo 17.45.Tempaus onnistui. Saalis oli hyvä. 
Tapahtumaan osallistuneille kahvit ja mehut tarjosi Anttolan Seudun Kyläyhdistys ja Silvola-Anttolan Maaseutunaiset. Mukana lenkillä FC ANTTOLA.  Yhdessä (koulu ja koti) saa ympäristön pidettyä viihtyisänä! Kuvia tapahtumasta.

Ilmakuvia kylältämme

17.09.2018
Kyllä meillä on upeat maisemat kylällämme ja metsiäkin on ympärillä. Lisää ilmakuvia kuvagelliriassa. Kts. tästä Jussi Kirmaselta onnistuu kuvaus ilmasta käsin kopterien avulla.
 

Kallunmäen kesäkirkko 29.7.18

15.09.2018
Kallunmäellä vietettiin perinteiseen tapaan messu 29.7.18. Sää suosi tilaisuutta. Karso kuvia tapahtumasta.

Kylätalo Nousulassa pientä pintaremonttia kesällä 2018

15.09.2018
  
  Kylätalolla kesän aikaan käsiteltiin salin, kahvion, aulan ja näyttämön lattiapinnat. Kerralla siistiä. 
  Talon sisääntulo sekä keittiön ja näyttämön rappuset siistiytyivät myös käsittelyn myötä. Tervetuloa 
   Kylätalolle. Kuvia rempasta.

Kasvien vaihto- ja myyntitapahtuma Niskavuoren Portin pihassa

27.05.20181990-luvulta asti ovat Maaseutunaiset järjestäneet kylällämme kasvinvaihto / -myyntitapahtuman. Tapahtumaa jo kyseltiin.
Maaseutunaiset järjestivät  tänäkin vuonna tapahtuman la 26.5. Perennat ja yrtit kävivät kaupaksi vaihto- ja suoramyynti menetelmillä.

Anttola kakkonen Hese-kisassa

17.05.2018
Hese-kisassa toiseksi tullut Anttolan koulun joukkue yhteispotretissa hyvin menneen kilvoittelun jälkeen.

TULOKSIA
1. Talvisalon koulu 6A
2. Anttolan koulu 5-6
3. Joroisten yhtenäiskoulu 6lk
4. Mertalan koulu 5C
5. Sulkavan yhtenäiskoulu 5.lk
6. Kulennoisten koulu 3-6
7. Joroisten yhtenäiskoulu 5.lk
8. Mertalan koulu 5B


Valtakunnallinen koululaisyleisurheilun Hese-kisan Etelä-Savon kilpailu miteltiin Tanhuvaaran urheiluopistolla Savonlinnassa. 
Kerimäen Anttolan koulun 5-6-luokkalaiset tulivat toiseksi.
Punkaharjun Kulennoisten koulun 3-6-luokkalaiset ylsivät kuudennelle sijalle.
Perinteikäs lasten yleisurheilukilpailu kiertue liikuttaa lapsia huhtikuusta toukokuuhun asti aina Helsingistä Rovaniemelle.
Hese-kisasarjaan kuuluvia 5-6 -luokkalaisten piirikilpailuja käydään kevään aikana ympäri Suomea, yhteensä 17 paikkakunnalla.
Ilmoittautuneiden kokonaismäärä alkaa olla jo lähes 200. Hese -kisafinaali kisataan Tampereella toukokuun lopulla.
Hese-kisan keskeisinä tavoitteina on kannustaa lapsia yleisurheilun pariin ja vahvistaa sen myötä lasten myönteistä suhdetta liikuntaan.
Hese-kisoissa lapset kokevat yleisurheilun riemua karnevaalihengessä toisiaan kannustaen ja joukkueittain toisiaan vastaan kisaten.
Koulut ottavat mittaa toisistaan 12-henkisin joukkuein. Kokoonpanosta puolet ovat poikia ja puolet tyttöjä.
Kilpailulajeina ovat 12 x 60 metrin sukkulaviesti, pituushyppy, keihäänheitto ja 12 x ratakierroksen viesti. 
Hese-kisat ovat osa Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin H-hetki -koululiikuntaohjelmaa.

Yleisradion postinumeropuntari kertoo

03.05.2018
Itä-Savoi otsikoi 13.4.18, Savonlinnan taajaman länsipäässä asuu tähtijoukkoa, kertoo Yleisradion postinumeropuntari - Anttolan seutu oli elinvoimaisinta aluetta. Lue juttu tästä.

Kylä eläväksi kaiken kansan kirpputorilla

16.04.2018
Kylätalo Nousula kuhisi kansaa, kun Silvola-Anttolan Maaseutunaiset järjestivät kirpputorin lauantaina 14.4. Kerimäen Silvolassa. Itä-Savo kertoi asiasta.

Kinkerit korvattiin toiminnalla

16.04.2018
Kerimäen kappeliseurakunnan uusi avaus onnistui. Anttolan perhetapahtuma veti mukavasti nuorta väkeä.
Seurakuntien kinkeriperinteelle oli Kerimäen Anttolassa alkanut käydä kuten monella muullakin kylällä. Osallistujamäärä kuihtui ja vain samat seurakunta-aktiivit lähtivät mukaan.
Kerimäen kappeliseurakunnassa oli jo useana vuonna puhuttu perheiden tapahtuman järjestämisestä Anttolan seudulla. - Tänä keväänä siitä tuli viimein totta, yhteistyökumppaneiden avustuksella, kertoo aluekappalainen Toivo Loikkanen.
Ja muutos kannatti. Sunnuntai iltapäivän aikana Anttolan koulun pihalla järjestetyssä perhetapahtumassa oli yhteensä liki sata henkeä, pääasiassa lapsiperheitä.
Tarjonta oli monipuolista ja toimiliasta, Savonlinnan palveluskoirayhdistyksestä oli puolenkymmentä koiraa ohjaajineen. Lauhkeilla hauvoilla riitti rapsuttelijoita ja pienempiä kiinnosti vetokoira-ajelu. Minigolfin ohella suurin osa toimipisteistä oli Activity Marker-yhrityksen järjestämiä. Oli tarkkuusammuntaa, potkulautapujottelua, porraspeliä ja pulmapelejä. Vapaamuotoisilla joukkueilla sai osallistua leikkimieliseen moniotteluun. Anttolassa pääsi myös ihmettelemään Etelä-Savon pelastuslaitoksen paloautoja. Huolto pelasi makkaratulilla ja mehupöydässä. Myös pieni hartaushetki kuului ohjelmaan.
 

Eläinlääkäriaseman lattiat pitää vaihtaa

08.04.2018
Eläinlääkäriaseman kuntotutkimus on valmistunut ja tulokset on käsitelty henkilöstön kanssa.
Tilojen suurin ongelma on hajoava lattiapinnoite. Hajoamisessa syntyy VOC-yhdisteitä ja niistä sisäilmaan tunkkaisuutta ja henkilöstölle ärsytysoireita.
Kuntotutkimus suosittelee muovimattojen poistamista koko asemalta ja sen alla olevan betonilaatan hiomista siihen imeytyneiden hajujen poistamiseksi.
Tämän jälkeen mahdollinen  haitta pitää arvioida uudelleen ennen uusien lattioiden asentamista.
Uudet materiaalit pitää valita huolellisesti ettei ongelma toistu.
Muuten rakennus on teknisesti kunnossa eikä esimerkiksi hometta ole löytynyt.
- Selvitämme lattiapinnoitteiden vaurioitumisen syytä. Rakentamisen aikaisten seikkojen selvittäminen on vielä kesken ja vastuuasiat rakennuttajan ja suunnittelijan kanssa selvittämättä. Remontti voidaan aloittaa vasta näiden asioiden ratkettua. Tilahan on suhteellisen uusi, valmistunut vasta 2013, kertoo Sosterin tekninen päällikkö Hannu Kosonen.
 

Ensimmäiset metsäsätäjätutkinnot Anttolan koulusta

02.04.2018

Anttolan koulussa on tänä talvena suoritettu koulun historian ensimmäiset metsäsätystutkinnot. Kuudesluokkalaiset Lumi Savolainen ja Veikka Kosonen läpäisivät tutkinnon mallikkaasti ja odottavat jo innolla harrastuksen pariin pääsyä. Anttolan koulu ja Kerimäen riistanhoitoyhdistys tekivät ensimmäistä kertaa näin tiivistä yhteistyötä, jonka peruskoulun uusi opetussuunnitelma mahdollistaa ja johon se jopa kannustaa.
Yhdistyksen metsästyksen ja riistanhoidon asiantuntijat pitivät koululla neljällä viikolla kahden tunnin opetuspaketin koko kuudennelle luokalle. Metsästys ja riistanhoito otettiin osaksi ympäristö- ja luonnontiedon oppitunteja. Riistaeläimet kuuluvat aineen oppimiskokonaisuuteen.
- Tämä on juuri nykyisen opetussuunnitelman mukaista toimintaa. Koululla voidaan pyörittää kerhoa tai kutsua ulkopuolisia asiantuntijoita pitämään oppitunteja, kertoo koulun rehtori Mari Makkonen.
Opetussession jälkeen halukkaat vapaaehtoiset saivat suorittaa metsästystutkinnon, jonka riistanhoitoyhdistys maksoi.

Anttolan päiväkoti sai uuden sohvan

15.03.2018


 
Anttolan päiväkodin lapsista pääsivät uutta divaanisahvaa testaamaan luovutustilaisuudessa Leevi, Samu ja Joona. Lahjoitusta oli vastaanottamassa lastenhoitaja Hanna Kiuru ja luovuttamassa LC Kerimäen  presidentti Timo Lehtinen, Sotkan myymäläpäällikkö Jarno Heikkinen sekä klubilaisista Arto Koponen.

Kerimäen Anttolan päiväkodin lapset ovat parin viikon ajan päässeet köllimään uudella sohvalla. Sohvan lahjoittivat päiväkodille LC Kerimäki ja huonekaluliike Sotka.
Päiväkodin vuororyhmä Veijarit lähestyi lions clubia vuume vuoden lopulla, koska entisestä ryhmiksestä saatu vanha käytetty sohva alkoi olla jo rikkinäinen ja erittäin likainen, isolla peitolla suojattu.
Kaupungin hankintaohjelman kautta sohvaa tuskin olisi saatu.
Leijonat tuumivat tovin, onko päiväkodin kalustehankinnan tukeminen perusteltua, mutta ottivat toiveesta kopin.
- Sohva on meillä kovassa käytössä rauhallisissa lukuhetkissä, lasten ohjelmia telkkarista katsoessa ja aamulasten torkkupaikkana, kertoo lastenhoitaja Hanna Kiuru.
Sohvalla istutaan pikkuisten kanssa sylikkäin ja katsellaan ikkunasta ulos esimerkiksi liikennettä, autoja sekä luontoa. Vuororyhmässä sohva on käytössä päivittäin ympäri vuoden.

Anttolan eläinlääkäriasema joutui evakkoon

17.12.2017
Tieto Puruvesi-lehdestä 14.12.17. Syynä siirtymiseen on kiinteistössä todettu sisäilmaongelma. Itä-Savon sairaanhoitopiirin Sosterin ylläpitämä Kerimäen Anttolan eläinlääkäriasema on siirtynyt toimimaan Kerimäen kirkonkylän väistötiloihin. Eläinlääkäriasema vastaanottaa nyt asiakkaita osoitteessa Ristisolantie 7, jossa aiemmin toimi päiväkoti Nuppula. Muutos tapahtui maanantaina 11. joulukuuta. Syynä toimintojen siirtymiseen on Anttolan aseman kiinteistössä todettu sisäilmaongelma. Neljä ja puoli vuotta sitten käyttöön otetussa talossa on henkilökunta oireillut ja parin vuoden ajan. Ensimmäiset ilmoitukset tulivat vuonna 2015, sanoo terveysvalvonnan johtaja Sampsa Kinnunen. Toistaiseksi ei ole tietoa ongelman laajuudesta, mutta rakenteiden tutkiminen alkaa pian ja sen jälkeen tarkentuu kiinteistön korjaussuunnitelma. Sampa Kinnusen mukaan Ristisolantielle on pystytty tekemään väistötilat, joihin on saatu siirrettyä kaikki elänlääkäriaseman toiminnot lukuunottamatta röntgeniä. Puhelinnumeroissa tai palveluajoissa ei ole tapahtunut muutosta.  Ajan varanneille asiakkaille on ilmoitettu siirrosta ja muutoksesta on tiedotettu muun muassa lehti-ilmoituksin ja Sosterin internet-sivulla.

Kylätalon Joulu -myyjäisten merkeissä

25.11.2017
Oman kylän joulunavaus Kylätalon Joulu -myyjäisten merkeissä. Myynnissä oli upeita  kädentaitajien sekä laadukkaita jälleenmyyjien tuotteita. Kuvat kertovat sen. Katselehan kuvia.

Risto J. Kosonen kirjoitti entisen tanssilava KISAPIRTIN ja NOUSULAN synnyinaskelista

17.08.2017
Risto J. Kosonen muisteli mielenkiintoisesti entisen tanssilava KISAPIRTIN ja NOUSULAN synnynaskelista. Teksti luettavissa Kylätalo Nousulan sivustolla. Vieritä sivun alareunaan, nettikalenterin jälkeen alkaa teksti otsikolla VOIMISTELU- JA URHEILUSEURA NOUSU. Siirry sivustolle tästä.

Tanssit pyörähtivät käyntiin Kylätalo Nousulassa

14.08.2017
Kaiken kansan tanssit aloittivat 13.8 syyskauden tanssit  Kylätalo Nousulassa. Savonlinnan eläkkeensaajat järjestävät tansseja Nousulassa su 17.9. ja su 8.10. ja su 5.11. sekä ke 6.12. itsenäisyyspäivänä klo 14.00-17-30. Lippu 10€ sis. kahvit ja arpajaiset.

Kerimäen eläkkeensaajat järjestävät iltapäivätansseja Nousulassa syyskaudella su 24.9. ja su 15.10. sekä su 12.11. klo 13.00-16.30.

Tanssi on hyvä liikuntamuoto. Pidetään kuntoa yllä tanssien.

Sää suosi ja messu pidettiin Kallunmäellä

13.08.2017
Sateinen kesä, mutta nyt sää suosi ja messu Kallunmäellä pystyttiin pitämään su 13.8. Lisää kuvia messusta linkistä.

Kallunmäki - vanha kirkkomäki siistiytyi

10.08.2017
Tervetuloa siistittyyn luontokirkkoon sunnuntaina. Mäeltä on upea näköala avautunut, kun metsää on raivattu muurin ulkopuolelta. Katso mäen  raivauskuvia.
 

Nousulassa talkoillaan taas

10.08.2017
Nousulassa on remontoitu keittiötä. Lisää kuvia kuvagalleriassa. Keittiö on toiminnassa, muutamia hankintoja vielä tehdään.

Noususta 90v Nousulaan juhlaa vietettiin iloisin mielin

15.05.2017
Juhlaväkeä saapui ja juhlat pääsi alkamaan. Vesa Sairasen tervehdyspuheessa tuli liikunnan tärkeys esille. Tuukka Suomalainen juonsi esityksen. Anttolan koulun 1.lk liikuntaesiyts rehtorin Mari Makkosen johdolla toi juhlaan vauhtia ja tunnelmaa. Nousun historian avasi Mikko Hirvonen puheessansa. Miesvoimistelijaryhmä NouSukset valloitti yleisön esityksellänsä. Marja-Leena Mattila vastasi esityksen kulusta. Tuija Malkki vastasi puvustuksesta. Keijo Laukkasen yhteislaulujen jälkeen siirryttiin kahville. Saara Juuri ja Eeva Karvinen valmistivat suussa sulavat herkut. Pihaolympialaiset päättivät juhlan. Kts kuvia juhlasta kuvagalleriasta.

Koululaiset tempaisivat lumiukkopuvuissa

15.05.2017
Anttolan koulun kuudesluokkalaiset herättivät  ohikulkijoiden huomiota valkoisissa ”lumiukkopuvuissaan”. Yhdeksän oppilasta kahden opettajan kera siivosi Niskavuoren Portin pihapiiriä roskista.
— Kuudes luokka oli lähdössä luokkaretkelle, mutta heillä ei ollut kerättynä tarpeeksi rahaa retkeä varten. Paikallinen yritys tarjoutui sponsoroimaan retkeä ja tarjoamaan hampurilaisateriat, jos oppilaat siivoaisivat pihaa. Ei kun suojapuvut päälle ja naamamaskit naamaan ja töihin. Se oli parin tunnin rutistus, kertoo luokanopettaja Erja Kilpeläinen.
https://cdn.hurja.fi/files/anttolanseutu/media/anttolan_koulu_0.jpg
 

Noususta 90 vuotta Nousulaan!

28.04.2017
Tervetuloa 6.5.17 klo 14 alkaen juhlimaan Kylätalo Nousulaan. 90 vuotta on vierähtänyt kun Voimistelu- ja Urheiluseura Nousu perustettiin. Menneitä muistellen, tulevaisuudesta tiedottaen. Tervetulleeksi toivotaan.

Tienoon Komeljanttarien Minun tienoo -Anttolan esitys katsottavissa verkossa

05.02.2017
Tienoon Komeljanttarit oli Piällysmies Leaderin rahoittama yhteisöteatterihanke, jota hallinnoi Savonlinnan 4h-yhdistys. Hanke juhlisti yhdistyksen 80-vuotisjuhlavuotta. Näytelmä rakennettiin näyttelijätiimin ja ohjaaja Saara Suomäen toimesta. Se tuotiin neljän muun kylän lisäksi Anttolaan. Näytelmän tekooon osallistui paikallisia lapsia, nuoria ja aikuisia.
Mukavaa ja iloista Anttolan koulun joulujuhlaa ja samalla Tienoon Komeljanttarit teatteri-iltaa vietettiin pe 2.12.2016 täpötäydessä Kylätalo Nousulassa. Hienoa yhdessä tekemistä mahdollistivat Anttolan koulu, Anttolan seudun kyläyhdistys, Silvola-Anttolan Maaseutunaiset ja Kylätalo Nousula! Yleisöä oli pari sataa henkeä. Esityksen kuvattua materiaalia voi katsoa verkosta 

Halutaan ostaa tontti tai hyväkuntoinen, uudehko omakotitalo!

25.01.2017

Ostetaan tontti tai hyväkuntoinen, uudehko omakotitalo Anttolan seudulta! 

Marjut Jartti, p. 050 5450849, marjut.jartti(at)hotmail.com

Anttolan koulun joulujuhla ja Tienoon Komeljanttarit -näytelmä ilahduttivat

08.12.2016
Mukavaa ja iloista Anttolan koulun joulujuhlaa ja samalla Tienoon Komeljanttarit teatteri-iltaa vietettiin pe 2.12.2016 täpötäydessä Kylätalo Nousulassa. Hienoa yhdessä tekemistä 4H, Tienoon Komeljanttarit -hanke, Anttolan koulu, Anttolan seudun kyläyhdistys, Silvola-Anttolan Maaseutunaiset, Piällysmies ry ja Kylätalo Nousula! Kiitos myös parisataa päiselle yleisölle! 
Kuvat: Noora Malkki

Töltin taika -hevostalli viettää avoimia ovia su 11.12. klo 10-13

01.12.2016
Tallilla on samalla 1-v. synttärit pikkujoulujen merkeissä. Tarjolla on pientä jouluaskartelua lapsille joulukuusen koristelun merkeissä. Lahjakorttimyyntiä. Synttäritarjouksia. Joulupukki vierailee tallilla. Talutusratsastusta. Päivän päätteeksi maastoratsastus retkiä, paikat varattava etukäteen (maksullisia). Tarjolla joulupuuroa, torttuja, kahvia ja mehua. Lämpimästi Tervetuloa kaikki uudet kuin jo tutuiksi tulleet asiakkaat. Liity Facebook-seuraajaksi: Hevostoiminta Töltin Taika. 

a

Huutokauppa Kylätalo Nousulassa su 27.11. klo 14

17.11.2016
Näyttö klo 13 alkaen! Meklarina Jari Vento. Kahvio. Tervetuloa! Katso mitä oli myynnissä!

Kylätalo Nousulan sali sai uudet valot

10.11.2016
Kunnostustyö jatkui Kylätalo Nousulassa, kun saliin asennettiin uudet kirkkaammat valot. Päivitetty valaistus palvelee yleisötilaisuuksia ja kaikkea muutakin vuokraustoimintaa. Tunnelmavalaistus säilyi uuden valaistuksen rinnalla. Hanketta rahoitti Kerimäen aluejohtokunta 50 prosentin omarahoitusosuudella. Lisäksi Kylätalo Nousula ry:n omaa panostusta oli työn osuus, joka tehtiin talkoona. Kiitos kaikille talkoolaisille ja tervetuloa talon käyttäjät valaistuneeseen ympäristöön!


 

Hyvä uutinen

05.11.2016
Hyvä uutinen Puruvesi-lehdessä. Anttolan koulun vanhin keskiosa on tarkoitus peruskorjata ajanmukaiseksi ensi vuonna. Lue lisää.

Huutokauppa Kylätalo Nousulassa su 9.10. klo 13

04.10.2016
HUIKEAN HYVÄÄ VANHAA IRTAIMISTOA mm. kartanon iso kahvimylly ja kuparipannu, vanhaa Arabiaa mm. iso Pekka kaadin, kotimaista taidelasia, Toikkaa, K. Frank, Sarpanevaa, Wirkkalaa, Okkolin, Muranon kristallia, Lomonosovia, Iittalaa ja Nuutajärveä, kelloja, miekka ja tikarit, His Masters grammari ja savikiekot, upeat kristalli ja Tiffanyvalaisimet, vanhoja kotimaisia LP-levyjä, pronssipatsaat, KULTAKORUJA ja SORMUKSIA, NYPLÄTTYJÄ LIINOJA, hyviä öljyvärimaalauksia, HUIPPUHIENOT KASHMIR SILKKIMATOT ym. käsinsolmittuja mattoja. Käteinen+kortit. NÄYTTÖ ALKAA KLO 12.30. Meklari Kari Laine 0400-590930. TERVETULOA! Ps Ostan hyväkuntoista taidelasia, tauluja, koruja, antiikkia ym. Tule ja tarjoa! Tapahtumassa kanttiini.

Yksi elämä yleisötilaisuus 1.10. Kylätalo Nousulassa

01.10.2016
https://cdn.hurja.fi/files/anttolanseutu/media/yksi_elama_001.jpg
Paikalle saapui arviolta kahdeksankymmentä henkeä, lähes Kylätalo täyteen. Yksi elämä on Aivoliiton, Suomen Diabetesliiton ja Suomen Sydänliiton terveystalkoot, jonka tavoitteena on terveempi Suomi.

Latupohja kunnostettu

28.09.2016
https://cdn.hurja.fi/files/anttolanseutu/media/Latupohja_syksy_2016-1_skaalattu_1.jpg https://cdn.hurja.fi/files/anttolanseutu/media/Latupohja_syksy_2016-2_skaalattu_1.jpg 
Latupohja kunnostettu. Tarvitaan vain lunta....!!!!!!!!!!!

Sylkyn uimaranna uudet pöydät ja penkit

22.09.2016
https://cdn.hurja.fi/files/anttolanseutu/media/Uimarannan_poydat_ja_penkit_-2.jpg
https://cdn.hurja.fi/files/anttolanseutu/media/Uimarannan_poydat_ja_penkit.jpg
Ensi kesänä Sylkyn uimarannalla on kiva nauttia eväitä umareissulla uusien pöytien äärellä.

Kerimäen rautatieaseman uusi ilmoitustaulu

22.09.2016
https://cdn.hurja.fi/files/anttolanseutu/media/Rautatieaseman_ilmoitustaulu.jpgKerimäen rautatieaseman ilme komistu uuden ilmoitustaulun myötä.

Kallunmäellä laulettiin

22.08.2016
Kallunmäen kansanlaulukirkko su 22.8. veti väkeä mukavasti luontokirkkoon, vanhalle kirkkomäelle Silvolaan.
https://cdn.hurja.fi/files/anttolanseutu/media/Kansanlaulukirkko.jpg

Huutokauppa Kylätalo Nousulassa su 3.7.

26.06.2016
Meklarina toimii Jari Vento. Huutokauppa alkaa klo 15.00, näyttö klo 14.00 alkaen. Luettelo huutokauppa  tuotteista löytyy linkistä.

Kerimaan Juhannuksessa tanssia ja laulua

17.06.2016
Kerimaan lomakylässä juhlitaan Juhannusta 24.-26.6.2016!
Kerimaan Juhannusaattoillassa perjantaina 24.6. tanssitaan, esiintymässä Rallapee, Rallapee soittaa jalan alle menevää perinteistä vanhaa tanssimusiikkia A.Aimon hengessä. Laulaja Ari Koskisen pehmeän energisessä tulkinnassa mm. Haave tango, Jos jätät minut, Hyväile, Hyväile vaan, Danakil ja Kesäkuume tulevat koskettamaan kuulijoita lehtemättömästi. Yhtyeessä soittaa haitaria kerimäkeläislähtöinen Sirkka Kosonen, kitaraa Tapani Saarinen, rumpuja Seppo Innanen ja bassoa tällä keikalla soittaa kerimäkeläinen Jorma Asikainen.
Tanssit alkavat klo 20, ei pääsymaksua,. Kokko klo 22.
Juhannuspäivänä pääsee savusaunan löylyihin, Kerimaan saunarannassa on tarjolla nuotioruokaa sekä pihapelejä (säävaraus). Juhannuspäivän illassa Tonyn karaoke klo 19-02.
Tervetuloa Juhannuskylään!
https://www.facebook.com/kerimaanlomakeskus/

 

FC Anttolan kesän harjoitusvuorot

02.06.2016
FC Anttolan kesän harjoitusvuorot on päivitetty sivustolle! Mukaan mahtuu uusia pelaajia. Seuraan kaivataan myös lisää valmentajia/apuvalmentajia sekä muutakin talkooporukkaa. 
 

Joka ihteesä luottaa, se kykynsä tuplaapi!

23.05.2016
Tienoon Komeljanttarit on Savonlinnan 4H-yhdistyksen yhteisöteatteri- hanke, jota toteutetaan Piällysmies leader osarahoittamana vuosina 2015-2016. Alueina ovat Kerimäki, Punkaharju, Savonranta, Enonkoski, Heinävesi sekä Savonlinnan maaseutualueet. Ensisijaisesti luodaan mahdollisuuksia nuorille sekä lapsille. Mukaan pääsevät kuitenkin kaikki innostuneet.
Anttolassa tulevat tapahtumat
28.5.2016 IMPROVISAATIOPAJA klo 16-18 Kylätalo Nousulassa.  Tapahtuma on ikärajaton ja avoin kaikille. Mukaan tarvitset mukavat vaatteet ja sisäkengät/villasukat. Ohjaajana Saara Suomäki. Improvisaatiopajassa tehdään toiminnallisesti Tienoon Komeljanttarit käsikirjoitusta.
18.8.2016 KOMELJANTTARITAPAAMINEN klo 18.00 Kylätalo Nousulassa.  Tienoon Komeljanttarit-hanke starttaa syksyllä näytelmän harjoitukset myös Anttolassa. Tässä tapaamisessa informoidaan hankkeen etenemisestä Anttolan kylän osalta. Avoin yhteistyö-tapaaminen kaikille asiasta kiinnostuneille.
3.11.2016 LUONNONMATERIAALIPAJA klo 17.00 Kylätalo Nousulassa.  Avoin ja pääsymaksuton käsityöpaja kaikenikäisille. Pajassa tehdään luonnonmateriaalein lavasteita Tienoon Komeljanttarit näytelmälle.  Tuotettu materiaali jää kylätalon ja/tai pajaan osallistuneiden henkilöiden käyttöön.
2.12.2016 TIENOON KOMELJANTTARIT-näytös Anttolassa. Lue lisää!

Hevostoiminta Töltin taika tarjoaa mm. islanninhevosratsastusta sekä leiri- ja kerhotoimintaa

18.04.2016

Yritys on aloittanut toimintansa joulukuusta 2015 alkaen osoitteessa Myllyojantie 65, Silvola. Talli tarjoaa islanninhevosratsastuksia, leiri-ja kerhotoimintaa sekä sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Yrittäjänä toimii Hanna Kosonen, ja yrityksen yhteystiedot löytyvät tämän sivuston Yritykset ja palvelut -sivulta tai facebookista!
 

Antiikkihuutokauppa Kylätalo Nousulassa la 23.4.

11.04.2016
Nousulan suositut huutokaupat jatkuvat! Tapahtumassa on Meklarina Kari Laine, näyttö klo 12.30 alkaen. Kanttiini. Tervetuloa!

Niskavuoren Portin 5 vuotis synttärikakkukahvit maistuivat

06.04.2016
https://cdn.hurja.fi/files/anttolanseutu/media/Synttarikahveilla.jpg
https://cdn.hurja.fi/files/anttolanseutu/media/Onnittelukukat.jpg
4.4.16 Niskavuoren Portti tarjosi kakkukahvit 5 v. synttäreiden merkeissä. Kakkukahvit maistuivat ja onnittelujakin yrittäjille tuli kukkien merkeissä.

Ikäihmisten keskustelu- ja päivätoimintaryhmä peruttu

03.03.2016
Ikäihmisten keskusteluryhmä peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi! Toiminta voidaan mahdollisesti aloittaa uudestaan, mikäli riittävä määrä osallistujia löytyy. Halukkaat voivat ottaa yhteyttä sairaanhoitaja Anu Tiaiseen puh.nro: 044 209 2180 tai s.postiin anu_tiainen(at)suomi24.fi 

Kissapäivä Savonlinnan eläinlääkäriasemalla to 28. tammikuuta klo 14–18. Kitkantie 6, Haapakallio

26.01.2016

14 kissaa etsii hyvää uutta perhettä Savonlinnan löytöeläinhoitolassa.
Uutta kotia etsivien joukossa on kuusi tyttökissaa ja kahdeksan kollia. Iät vaihtelevat noin neljästä kuukaudesta arviolta kymmeneen ikävuoteen. Rodultaan ne ovat maatiaiskissoja, tosin yhden kisun piirteissä on vähän itämaisia vivahteita. Suurin osa on löytökissoja, pienempi osa eläinsuojelullisista syistä taloon tulleita. Lue lisää...

Tule tutustumaan posliinimaalaukseen maanantaisin klo 18-20.30 Kylätalo Nousulaan

17.01.2016
Tervetuloa kaikki posliinimaalausta harrastaneet ja uudet asiasta kiinnostuneet aloittamaan harrastusta kanssamme Kylätalo Nousulaan maanantaisin klo 18.00-20.30. os. Koivumäentie 3, Silvola. Mukaan mahtuu. Harrastus ei vaadi seuramme jäsenyyttä. Kysyä voi lisää puh. 015-252 182. Toivoo. Silvola-Anttolan maaseutunaiset.

FC Anttolan jäänhoitovuorot netissä

06.01.2016
FC Anttola vastaa Anttolan koulun kaukalon jäädyttämisestä. Jäänhoitovuorot löytyvät sivustolta kohdasta Aktiviteetit > FC Anttola tai suoraan etusivun linkistä.

Antiikkihuutokauppa Kylätalo Nousulassa su 10.1. klo 13

30.12.2015
Näyttö 12.30 alkaen! Antiikki-, keräily- ja arvoirtaimistoa, antiikkihuonekaluja, TAPIO WIRKKALAN KUIKKA -juhlavuoden patsas, upeat MURANON kristallipatsaat, grammari+savikiekot, miekka ja tikarit, vanhoja pitsipöytäliinoja, kristalli- ja puristelasimaljat, Arabiaa ja kotimaista taidelasia, hopeaesineitä, pronssipatsaat, upeita koruja ja sormuksia, nimitaiteilijoiden ÖLJYVÄRIMAALAUKSIA TAIDEKAUPPIAAN JÄÄMISTÖSTÄ!, kattokruunuja, upeat Tiffany valaisimet, käsinsolmittuja mattoja HUOM! mm. hienot LUONNONSILKKI matot ym. PALJON HYVÄÄ PIKKUTAVARAA! Käteinen+kortit. Meklari Kari Laine p.0400 590 930.
 

Kauneimmat joululaulut ma 14.12.15 klo 18.00 Anttolan koululla

10.12.2015
Kauneimmat joululaulut ma 14.12.15 klo 18.00  Anttolan koululla, Ruokojärventie 9. Lauletaan yhdessä joululauluvihkosesta. Kolehti lähetyksen hyväksi. Glögitarjoilu klo 17.30. Tervetuloa laulamaan!

Kyläyhdistyksen syyskokous to 26.11. klo 18 Kylätalo Nousulassa

22.11.2015
Esillä sääntömääräiset asiat, mm. vuoden 2016 toiminta- ja taloussuunnitelmat, toimitetaan hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit ja valitaan tilintarkastajat. Päätetään myös mahdollisista toimikunnista. Tervetuloa kaikki kehittyvän kylämme asukkaat keskustelemaan ja tuomaan hyviä ehdotuksia kylämme edelleen kehittämiseksi. 

Lukseissa löytyy Kylätalo Nousulan kahviossa

21.10.2015Kylätalon kahvioon asennetut lisävalot loistavat. Nyt onnistuu tarkempikin tekeminen. Valaistushanke saatiin vietyä läpi Kerimäen aluejohtokunnan osarahoittamalla hankkeella ja ahkeralla talkootyöllä!

Antiikkihuutokauppa Kylätalo Nousulassa la 24.10. klo 13 alkaen

19.10.2015
Meklarina toimii Kari Laine. Näyttö puolisen tuntia aiemmin. Kahvion järj Kylätalo. Tervetuloa.

Käsityökurssi keskiviikkoisin 4.11 - 2.12.2015 klo 12 - 14.15 Kylätalo Nousulassa

12.10.2015
Oppitunteja 15.  Kurssimaksu 21€.  Tossuja ja kintaita virkaten, koukuten ja neuloen.  Uutena tekniikkana kirjovirkkaus. Voit tutustua käpypitsitekniikkaan valmistamalla paksusta materiaalista alustan.  Aloitetaan kirjovirkkauksella, ota mukaan virkkuukoukku ja kaksi toisistaan poikkeavaa väriä villalankaa.  Ennakkoilm. 23.10.15 mennessä.  Aune Keinänen opettaa ja ohjaa.
Ilmoittautumiset Puruvesi-opistolle:
puh. 040 417 5142
sähköposti:Puruvesi-Opisto@savonlinna.fi

HUUMORIN YTIMESSÄ -YLEISÖTILAISUUS Kylätalo Nousulassa

04.10.2015
Huumorin ytimessä -yleisötilaisuus Kylätalo Nousulassa la 10.10.15 klo 15.00. Taikuri-koomikko Markku Purhon ja näyttelijä-muusikko Matti Muhosen huumoria, musiikkia ja taikuutta tarjoava Huumorin ytimessä ilta.

KUKKAPÄIVÄ Kylätalo Nousulassa

29.09.2015
Puruvesi-opiston järjestämä KUKKAPÄIVÄ ma 12.10. klo 15 - 19. Kylätalo Nousulassa.
Valmistetaan kukkia solmioista, suodatinpusseista, lautasliinoista, huovasta ja virkkaamalla.
Ota mukaan sakset, virkkuukoukku, neule- tai virkkauslankoja ja solmio.
Kahvio: Silvola-Anttolan Maaseutunaiset ry
Tervetuloa!

Nipsuvirkkausta Kylätalo Nousulassa

10.09.2015
Puruvesiopisto järjestää nipsuvirkkausta Nousulassa keskiviikkoisin klo 12 - 14.15, 16.9-14.10.15. Vetäjänä Leila Lajunen. Oppitunteja 15. Kurssimaksu 21€.  Virkataan juomatölkkien avausrinkuloista vöitä, kukkaroita ja laukkuja. Ota mukaan omat pestyt nipsut, virkkauskoukku 1,75 - 2,00, puuvillalankoja, pienet sivuleikkurit ja vasara. Uusia malleja! Enintään 10 opiskelijaa. Kurssilla on tilaa, voit vielä ilmoittautua!
Ilmoittautumiset:
Puruvesi-opiston kursseille:
    puh. 044 4175142
    s-posti. Puruvesi-opisto@savonlinna.fi

Syyskauden tanssikausi alkaa Kylätalo Nousulassa

30.08.2015
Lauantaina 5.9. käynnistyy syyskauden tanssikausi Kylätalo Nousulassa, kun Juhani Rautiainen yhtyeineen tulee viihdyttämään tanssin ystäviä. Lauantai-iltojen tanssit yhteensä yhdeksän kertaa syyskaudella järjestää Ruokorannan palvelut. Lisäksi viikonloppujen iltapäivätansseja järjestää Kerimäen eläkkeensaajat ja Savonlinnan eläkkeensaajat. Tanssitapahtumat ovat kaikille avoimia ja niissä toimii herkkuja myyvä kanttiinipalvelu. Ks. Ruokorannan palvelujen tanssiohjelma tai Kylätalon varauskalenteri. 

Maria Laakso alkaa vetää zumbatunteja Kylätalo Nousulassa

23.08.2015
Zumbaa tarjolla 1. 9. alkaen tiistaisin klo 18.30-19.30. Ohjaajana toimii Maria Laakso. Ks. mainos!

Terveyspalvelu Mielekästä toimintaa/Toimistotaitaja -yritys aloittanut toimintansa!

27.07.2015
Yrityksen tiedot löytyvät myös kohdasta Yritykset ja palvelut, kuten muidenkin paikallisten yritysten tiedot.
Silvolantie 306 58420 Silvola
p. 044 209 2180
anu_tiaine(at)suomi24.fi
Terveyspalvelukäynnit asiakkaan kotiin; mm.vointia tukevat keskustelut ja toimintakykyä tukevat käynnit, terveysohjaus ja -mittaukset
Talous- ja toimistopalvelut; asiakaspalvelu ja laskutustehtävät

 

Luonto Valokuvanäyttely nähtävänä Kylätalo Nousulassa 20-21.6. klo 10-17

14.06.2015


LUONTO VALOKUVANÄYTTELYYN PÄÄSEE TUTUSTUMAAN JUHANNUKSENA 20-21.6.15 klo 10 - 17 KYLÄTALO NOUSULASSA
Kuvaajina on ollut oman kylän koululaisia ja koulumme henkilökuntaa. 

Koulumme opettaja Erja Kilpeläinen on valittu yhdeksi vuoden 2015-Luma-toimijaksi

14.06.2015
Vuoden Luma-toimija on Luma-keskus Suomen jakama  vuotuinen tunnustuspalkinto, joka myönnetään kymmenelle Luma-aineiden, eli luonnontiedeiten, matematiikan ja teknologian opetuksen edistämisessä tai kehittämisessä kunnostautuneelle taholle.
Palkinnot jaettiin kesäkuun 2. päivänä Joensuussa yhtenä osana kolmipäiväisiä Luma-päiviä. Lue lisää linkistä.

Retki Tykkimäen huvipuistoon 6.7.2015

10.06.2015
Anttolan seudun kyläyhdistys järjestää retken Tykkimäen huvipuistoon Kouvolaan maanantaina 6.7.2015.  Bussi lähtee Niskavuoren Portin pihasta klo 8.30.  Matkan tarjoaa kyläyhdistys, itse kustannettavaksi jää rannekkeet ja ruokailut.  Rannekkeiden hinta on yli 120 cm pitkille 33€ (S-kortilla 31€),  90-120 cm 27€ (S-kortilla 25€).  Netistä etukäteen ostettuna 29€ ja 23€.  Kyläyhdistys järjestää tarvittaessa valvojan niille lapsille, joiden huoltajat eivät pääse mukaan.  Paluu n. klo 22.00.  Ilmoittautumiset 30.6. mennessä Leena Karttuselle 0400 395754. TERVETULOA RETKELLE!

Kuntofutista Anttolan nurmikentällä su 7.6. alkaen!

07.06.2015
Kuntofutis on kaikille avoin harrastevuoro su 7.6. alkaen klo 19 Anttolan koulun nurmikentällä. Hinta 1 € / hlö / krt. Ohjaajana Jani Konttinen. Tervetuloa kaikki!

Jalkapallon nappulaliigan pelit täydessä vauhdissa

07.06.2015
Subway-nappulaliigassa pelaa seudullisesti useita joukkeita 4 eri ikäluokassa. Paikallinen jalkapalloseura FC Anttola järjestää kotipelejä Anttolassa. Katso kotipelit kesä- ja elokuussa tapahtumakalenterista, jossa myös otteluhjelmat. Lisätietoa nappulaliigasta linkistä. Tervetuloa kannustamaan ja nauttimaan kanttiinin herkuista!

Kansanlaulukirkko Kallunmäellä su 7.6.

29.05.2015
Kansanlaulukirkko su 7.6. klo 13.00  Kallunmäellä vanhan kirkon paikalla. Autoille löytyy parkkipaikka Kylätalo Nousula pihasta, os. Koivumäentie 3, Silvola. Tervetuloa!

Kasvienvaihtoa ja myyntiä sekä kirppistä Niskavuoren Portin pihassa la 23.5

16.05.2015
La 23.5 klo 9-13 Niskavuoren Portin pihassa kasvienvaihtoa ja myyntiä. Tuo kaksi tainta saat yhden tilalle tai tule ja osta. Päivä on valtakunnallinen siivouspäivä. Kirpputoripöydän saa tehdä Portin pihaan kuka haluaa. Paikkamaksua ei peritä. Järjestellään kasvipenkit ja komerot järjestykseen ja Portilla nähdään. T. Maaseutunaiset

Huutokauppa Nousulassa su 24.5. klo 13.00

14.05.2015
Su 24.5 klo 13.00 huutokauppa Kylätalo Nousulassa. Näyttö 1h ennen.  Katso www.antikman.fi.  Kahvion tuotto Kylätalo Nousulalle.  Tervetuloa!

Kirpputori Kylätalo Nousulassa la 16.5!

12.05.2015
Kirpputori klo 10-16 ja kahvio auki tapahtuman ajan! Pöytiä voi varata (10 € ) info@ruokorannanpalvelut.fi / p. 045 165 6780.

Käy ihastelemassa Sinivuokkoja Vanhan Viipurintien varrelta.

09.05.2015

Nouse Silvolantieltä Vanhalle Viipurintielle. Tulet näkemään kauniin Sinivuokkojen meren noustessa tietä Kallunmäelle. Kallunmäkeä siistittiin ja samalla raivattiin valoa Sinivuokoille. Katso kuvia linkistä.

Kylätalo Nousulan vuosikokous ti 28.4.

21.04.2015
Kaikille avoin vuosikokous pidetään Nousulassa. Sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.30. Tervetuloa kuulemaan Kylätalo Nousulan ajankohtaisia asioita! 

Antiikkihuutokauppa Kylätalo Nousulassa su 26.4.

16.04.2015
Huutokauppa alkaa klo 13. Antiikki-, keräily- ja arvoirtaimistoa, antiikkihuonekaluja ym. Paljon hyvää pikkutavaraa! Katso rompetori.fi/tapahtumat. Meklari Kari Laine 0400-590930 Kahvion tuotto Kylätalo Nousulalle.


FC Anttolan kevään ja kesän harjoitusvuorot

10.04.2015
Tiedot on päivitetty orastavan ruohon ajoille - mukavaa jalkapallokesää! Kurkkaa linkki

Kiinteistön osto Anttolasta kiinnostaa

19.03.2015
Kiinteistön osto: etsimme vähintään kolmen makuuhuoneen omakotitaloa, mielellään parin
kilometrin säteellä Anttolan koulusta. Yhteystiedot Elina Kautonen, p.050 3435634, elina.kautonen@luukku.com

Laila & Olavi laulukilpailu Kylätalo Nousulassa

10.03.2015
Laila & Olavi kiertue Kylätalo Nousulassa 28.3.2015. Orkesterina J.Eskelinen & Onnen kulkurit. Ennen tansseja Laila & Olavi -laulukilpailun karsinta. Ilmoittautuminen paikan päällä n. 2 h ennen tansseja. Tule, osalllistu ja voita!  Kts. www.viihdeohjelmat.fi

Sulkapalloa Kylätalo Nousulassa

02.03.2015

Höpelöhumujen kylägaala Kylätalo Nousulassa

24.02.2015
Höpelöhumujen kylägaala hauskuttaa Itä-Suomen kiertueella. Lavakomiikkaa, sketsejä ja taiturimaisia musiikkinumeroita tarjoava "Höpelöhumujen kylägaala" vierailee Kylätalo Nousulassa, os, Koivumäentie 3, Silvola, perjantaina 10. huhtikuuta klo 18.00.
Suomalaista iltamaperinnettä nykypäivään tuovassa kaksituntisessa iloittelussa esiintyvät laulaja Erkki Räsänen, näyttelijä-muusikko Timoi Munne, harmonikkataiteilija Mika Tarkkonen, mandoliinivirtuoosi Joonas Ojajärvi sekä Waikko-Joe-hahmostaan tunnettu esiintyjä Henry Räsänen. Kokonaisuuden ohjaa Juhani Joensuu.

Huutokauppa Nousulassa 1.2.

29.01.2015
Huutokaupataan arvoirtaimisto Kylätalo Nousulassa su 1.2.15 klo 14.00. Näyttö 1h ennen.  Katso tarkemmin www.antikman.fi.  Kahvion tuotto Kylätalo Nousulalle. Tervetuloa! 

Seurahuoneen juhlaralli sulkee Haapalantietä la 31.1.2015

27.01.2015


Seurahuoneen juhlaralli tulee sulkemaan Haapalantietä erikoiskokeen suorittamista varten lauantaina 31.1.2015 klo 11.30 alkaen ja avataan käyttöön viimeistään 31.1.2015 klo 17.30, mahdollisesti jo aikaisemminkin Itä-Suomen poliisilaitoksen/Savonlinnan poliisiaseman päätöksen mukaisesti.

Tanssikurssi Kylätalo Nousulassa 28.1. alkaen

19.01.2015
Tanssikoulu Esko Sanio järjestää Lavatanssikurssin Kylätalo Nousulassa ke 28.1. alkaen. Alkeistuntien lajit: foxi, valssi, kävelyhumppa ja tango. Alkeisjatkotuntien lajit: fusku x2, kävelyhumppa ja tango. Ks. lisätiedot linkistä.

Tanssitoiminta Kylätalo Nousulassa jatkuu aktiivisena!

11.01.2015
Kylätalo Nousulan tunnelmalliset orkesteritanssit jatkuvat vuoden alusta uuden vetäjän toimin. Tansseista vastaa Ruokorannan palvelut. Lataa koko Ruokorannan palveluiden kevätkauden tanssikalenteri tästä. Savonlinnan eläkkeensaajat ja Kerimäen eläkkeensaajat järjestävät iltapäivätansseja. Tanssit ovat kaikille tanssinharrastajille avoimia!

Zumbaa maanantaisin Kylätalo Nousulassa!

11.01.2015
Riemurytmi aloittaa zumbatunnit Kylätalo Nousulassa 19.1. alkaen maanantai-iltaisin klo 19-20. ZUMBA® on tanssillinen ja erittäin tehokas liikunta- ja treenimuoto ilman paria. Se sopii kaikenikäisille eikä vaadi tanssi- tai kuntoilutaustaa. Luvassa on aina ripeätahtista liikuntaa ja mukaansatempaavaa musiikkia. Kertamaksu 8 euroa. Tule aktiivisesti mukaan, jotta ryhmän jatkokin olisi turvattu! Ks. lisätietoa zumbasta.

3.12. jatkui latupohjan raivaus kaivinkoneella

03.12.2014
Latupohja alkoi valmistumaan. Kaivinkone aloitti työt jo aamusta käsin. Lisää kuvia kuvagalleriassa.
L

Metsäkirkko veti Kallunmäen täyteen kuulijoita

30.11.2014
Metsäkirkko veti Kallunmäen täyteen kuulijoita talvisodan syttymisen 75-vuotismuistopäivänä. Tiilaisuuden järjestivät  Savonlinnan seurakunta ja Savonlinnan reserviläiset ry. Katso kuvagalleriasta kuvat!

Metsäkirkko Kallunmäellä su 30.11.

21.11.2014
Talvisodan alkamispäivä 30.11. on veteraaniperinteen muistopäivä. Metsäkirkko Kallunmäellä on tapahtuman 75-vuotismuistopäivä. Tiilaisuuden järjestävät  Savonlinnan seurakunta ja Savonlinnan reserviläiset ry. Tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita. Autot voi jättää Nousulan parkkipaikalle, josta on lyhyt kävelymatka Kallunmäelle.

Aluejohtokunnalta rahoitusta Anttolan latupohjaan

12.11.2014
Kerimäen aluejohtokunta myönsi 3.232,00 euroa Anttolan seudun kyläyhdistykselle avustusta hiihtoladun tekemiseen Anttolaan. Latupohjaa on jo valmisteltu talkoovoimin. 

Joulua odotellessa -askartelukurssi 3.12.14 Nousulassa

07.11.2014
Askarrellaan koristeita, pieniä lahjoja ja kortteja. Tarvikkeista pieni maksu, mutta kurssimaksua EI peritä. Opettajina Aune Keinänen ja Leila Lajunen. Tule askartelemaan klo 15 - 19 välisenä aikana tai tule katsomaan askarteluvinkkejä. Kurssin järjestää Puruvesi-opisto. Maaseutunaiset pitävät kahviota.

Latupohja raivautui 18.10.

20.10.2014
Päiväkodin kääntöpaikalta lähtevän latupohjan raivaus toteutui pienellä, mutta sitäkin laadukkaammalla porukalla vajaassa neljässä tunnissä. Puut kaatuivat riuskaan tahtiin ja Kyläpäällikkö-Matin tuomat kahvit piirakoiden ja pullien kera maistuivat paikan päällä. Seuraava vaihe on kaivurin hommia, kantojen poistot ja rummun laitto. Ajoitus talkoissa oli hyvä - iltapäivällä satoi lumi.

Antiikkihuutokauppa Nousulassa la 18.10

16.10.2014
 Antiikkihuutokauppa Nousulassa lauantaina klo 13.00. Näyttö alkaen klo 12.30. Meklarina Kari Laine-
Kanttiinin tuotto Kylätalolle. Tervetuloa!

Naisten jumppaillat Anttolan koululla tiistaisin!

08.10.2014
Naisten jumppaillat Anttolan koululla tiistaisin klo 19 (ei syyslomaviikolla 43). Nyt kaikki mukaan kuntoa kasvattamaan! Tervetuloa ja kutsu naapurikin mukaan! Järjestäjänä Puruvesi-opisto. 

Avoin keskustelutilaisuus kylän tavoitteista 17.9. klo 18 Nousulassa

11.09.2014
Tilaisuudessa katsaus - Anttola tänään, yhteiskeskustelu ja tavoitteet jatkossa. Mukana kylän järjestöjen edustajat kokoonkutsujana kyläyhdistys.Kaikille avoin tilaisuus. Tervetuloa!

Anttolan kyläladun pohjaa merkittiin maastoon

11.08.2014
Anttolan koululta ja päiväkodilta lähtevä latupohja on alustavasti merkitty punaisilla kuitunauhoilla maastoon. Maanomistajien kanssa on aloitettu sopiminen latupohjan perustamisesta. Ladulle tulisi pituutta n. 2 km alkaen päiväkodilta ja tehden lenkin Niskavuorelle. Mikäli kaikki menee suunnitellusti, kuluvan syksyn aikana latupohja saadaan siihen kuntoon, että tulevana talvena voidaan ladulla hiihtää. Latupohjan puuston raivaaminen ja ojien ylitykset tehdään talkoilla, joten vapaaehtoisia käsipareja tarvitaan. Asiaan palataan myöhemmin. Yhteyshenkilö on kyläpäällikkö Matti Laamanen, ks. kohta yhteystiedot. 

Kyläyhdistyksen järjestämien tanssien syyskauden tanssiohjelma on julkaistu

03.07.2014
Kyläyhdistys järjestää jälleen suosittuja tansseja syyskaudella 2014. Tanssikalenterin voit ladata tästä ja se löytyy myös Nousulan sivulta

Huutokauppa Nousulassa su 6.7.

02.07.2014
Huutokauppa alkaa klo 14, näyttö klo 13.30 alkaen. Meklarina Kari Laine. Kanttiini. Tervetuloa!

Kylän uimaranta siistiytyi reippaalla talkoohengellä

02.07.2014
Anttolan seudun kyläyhdistys organisoi Sylkyllä olevan kylän uimarannan siistimisen talkoilla. Raivaustyön ja siistimisen seurauksena rannasta tuli entistä ehompi virkistyspaikka. Katso kuvagalleria!

Etsintäkuulutus työtiloista ja kodista!

09.06.2014
Kuvataiteilija Jan Neva, syntynyt Nurmeksessa 1974, etsii työtiloja ja tulevaa kotiaan suomalaisesta maalaismaisemasta. Katso etsintäkuulutus ja nettisivut!

Kasvinvaihtoa ja kirppis Niskavuoren Portilla la 24.5.

21.05.2014
Niskavuoren Portin pihassa tapahtuu la 24.5. klo 10.00 – 14.00!

Keväinen kasvinvaihto tai -ostopäivä Tuo kaksi Tuo kaksi – vie yksi – tai osta vaan! 
OSTA – MYY – VAIHDA – KIERRÄTÄ Kirppistavarassa löytyy! 
Voit tulla pitämään kirppistä – paikkamaksua ei peritä! Lisää infoa p. 040 752 4297. Katsotaan olisiko kiinnostusta jatkossa kirppistapahtumalle kesäsunnuntaisin! TERVETULOA!
 

Suurhuutokauppa Nousulassa pääsiäismaanantaina

16.04.2014
Huutokauppa alkaa klo 13. Näyttö klo 12.30 alkaen. Hyvää antiikki-, keräily- ja arvoirtaimistoa, antiikkihuonekaluja, harvinainen 1800-luvun takopannu, keinuhevonen, torvigrammari, pronssipatsaat, koruja ja sormuksia, Arabian astiastot, taidelasia, upeat kristallikruunut, vanhoja öljyvärimaalauksia, Tiffany-valaisimia, käsinsolmittuja mattoja ym. Käteinen ja kortit. Meklarina Kari Laine. Kahvio.

Renkaiden vaihtola 12.4. Niskavuoren Portilla

09.04.2014
 Renkaidenvaihtotapahtuma on klo 10-13. Hinta 20 € / auto. Järj. Anttolan koulun 4. lk. 

Gasellit saapuvat Nousulaan pe 9.5.

01.04.2014
Yksi Suomen kuumimpiin rap/hiphop -nimiin kuuluva Gasellit saapuu esiintymään Nousulaan pe 9.5.2014. Iltamassa mukana myös Dj Agsu. Lipunmyynti on jo aloitettu, katso linkki! Tapahtuman järjestää Keiku ry. 

Kuvagalleriassa Nousulasta kuvia

31.03.2014
Kurkkaa galleriaan, Nousula esittäytyy uusin kuvin, kiitos kuvaaja-tiimille Esa Karvinen ja Arja Pitko! 

Koiran kotihierontakurssi kylätalo Nousulassa 20.4.

31.03.2014
Koiran kotihieronta-kurssi sunnuntaina 20.4.2014 klo 10-15 pidetään Nousulassa. Sitovat ilmoittautumiset ja tiedustelut 13.4. mennessä osoitteesta hippulanheidi(at)gmail.com. Kurssin hinta 40 e / koirakko, 15 e / kuunteluoppilas. Kouluttajana Koirahieroja Heidi Kemppainen.

Lasten musiikkinäytelmä su 6.4. Kylätalo Nousulassa

26.03.2014
Musiikkisatu Prinssi ja kukka esitetään su 6.4. klo 11 Kylätalo Nousulassa. Esitys kestää 45 minuuttia ja se on tarkoitettu koko perheelle. Tervetuloa! Ks. esite.

Kylätalo Nousulalle avustus Kotiseutuliitolta

20.03.2014
Kylätalo Nousula ry sai 10 000 euron avustuksen talon peruskorjausremontin jatkamiseen. Avustus oli jatkoa vuonna 2013 myönnetylle avustukselle, ja sen turvin talon kuntoa voidaan parantaa edelleen. Ks. Itä-Savo ja Kotiseutuliiton sivu.

Weekend Beat -tapahtuma Kylätalo Nousulassa onnistui hienosti

16.03.2014
Weekend Beat -tapahtuma nuorille la 15.3. keräsi 70 osallistujaa, joista 50 nuoria. Kiitos kaikille järjestäjille, esiintyneille bändeille, dj Agsulle, talkoolaisille ja erityisesti osallistujille! Erinomainen tapahtuma musiikin ja tunnelman puolesta. Jatkoa seuraa jossakin vaiheessa. 

Huutokauppa Nousulassa su 2.3.

21.02.2014
Sunnuntaina 2.3. klo 13 huutokauppa Nousulassa. Meklarina Jari Vento / Antikman Oy. Ks. linkki. Kahvio. Tervetuloa!

Nuorten ilta 'Tekemistä meille' Kylätalo Nousulassa ti 25.2.

17.02.2014
Nuori - oletko kiinnostunut tapahtuman järjestämisestä? Etsitkö työmahdollisuuksia  koulunkäynnin ohessa? Haluaisitko omalle kylälle tapahtumia tai tekemistä muttet tiedä, miten edetä? Haluaisitko saada kokemusta tapahtuman järjestämisestä? Tule tiistaina 25.2. klo 18-20 Kylätalo Nousulaan - ja moni asia selkenee. Tervetuloa 13-28 -vuotiaat nuoret! Kahvia tarjolla! Lataa esite.

Koko perheen iltamat ke 19.2. Kylätalo Nousulassa

11.02.2014
Koko perheen iltamat Kylätalo Nousulassa klo 18 alkaen!  Anttolan koulun 5. luokan oppilaiden pienoisnäytelmiä, musiikki- ja liikuntaesityksiä, arvontaa, kahvio. Pääsylippu 5 € sisältää mehun ja pullan. Pääsylippu ja kahviotulot luokkaretkirahaston kartuttamiseksi. TERVETULOA!

Kerimaassa avataan terveyspalvelupiste ja vietetään ystävänpäivää

03.02.2014
Kerimaassa aloitetaan yksityisten terveyspalvelujen tarjonta paikallisille asukkaille ja matkailijoille. Monipuoliset laboratoriotestit on mahdollista varata päivittäin. Yleislääkärin vastaanotto on lauantaisin 9-11.00. Lauantaina 8.2. on mahdollisuus tutustua palveluihin, saada kahvit ja osallistua pilkkikisoihin. 

Ystävänpäivää vietetään Kerimaassa la 14.2. Katso tarkemmat tiedot molemmista tapahtumista Kerimaan sivuilta
 

Puruvesi-opiston opintoryhmät käynnistyvät viikolla 3

29.12.2013
Puruvesi-opiston kurssitoiminta käynnistyy viikolla 3. Uusista ryhmistä voi lukea linkistä. Kerimäen tarjonta löytyy opiston netti-sivulta

Huutokauppoja Nousulassa tammikuussa

29.12.2013
Meklari Kalle Polus pitää huutokaupan su 5.1. klo 13 alkaen ja Meklari Kari Laine saapuu huutokaupan pitoon su 19.1. 

Lavatanssikurssi Nousulassa 2.-3.1.

29.12.2013
Esko Sanio pitää tanssikurssin Nousulassa vuoden aluksi. Katso lisätiedot linkistä!

Yleinen kokous valitsi uuden kyläpäällikön

19.12.2013
Anttolan seudun kyläyhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi ja kyläpäälliköksi valittiin 19.12. Matti Laamanen. Onnea uudelle kyläpäällikölle!

Kyläyhdistyksen ylimääräinen yleinen kokous

16.12.2013

Kaikille avoin kokous pidetään to 19.12. klo 18.00 Nousulassa. Asiana kyläyhdistyksen puheenjohtajan ja toiminnantarkastajien valinta. Kahvitarjoilu! Tervetuloa!

Anttolan kaukalon jäänhoitoryhmät ja vuorot on määritetty

14.12.2013
FC Anttola vastaa Anttolan koulun pihalla olevan kaukalon hoidosta talviaikaan. Jäänhoitovuorot löytyvät FC Anttolan sivulta.

FC Anttola myy laadukkaita mustakuusia jouluksi Niskavuoren Portilla

14.12.2013
FC Anttola myy laadukkaita mustakuusia jouluksi Niskavuorenportilla! Myyntiajankohdat ovat ma-pe 16.-20.12. klo 15-19 ja la-su 2.-22.12 klo 10-15. Myyntituotot menevät lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseen.

Mustakuusi on todella kestävä, se voidaan pitää sisällä yli kuukauden ilman että se suuremmin varistaisi neulasiaan. Mustakuusi on siro ja tuuhea. Erittäin miedon tuoksunsa vuoksi mustakuusi sopii todella hyvin allergikoille! 


 

Niskavuoren Portin joululounas

12.12.2013
 Niskavuoren Portin joululounas on tarjolla pe 13.12. klo 11-15 ja la-su 14.-15.12. klo 11-16.00!

Kauneimpia joululauluja lauletaan Anttolan koululla

01.12.2013
Tilaisuus järjestetään ke 11.12. klo 18.00 ja glögitarjoilu sekä käsitöiden myynti alkaa klo 17.30. TERVETULOA!

Kyläyhdistys etsii puheenjohtajaa

04.11.2013
Anttolan seudun kyläyhdistyksen syyskokous pidettiin ma 4.11. Nousulassa. Kyläyhdistyksen hallituksessa jatkavat Sanna Behm, Tyyne Eronen, Aila Hannikainen, Raimo Kasurinen, Heli Kunnas, Esko Mielonen, Minna Männistö, Hannele Taavitsainen ja Tuula Rajansalo. Uusiksi varajäseniksi valittiin Leena ja Matti Karttunen. Kolmannen varajäsenen valinta päätettiin siirtää seuraavaan yleiseen kokoukseen. 

Kyläyhdistyksen puheenjohtajan valinta päätettiin ehdokkaan puuttuessa siirtää seuraavaan erikseen koolle kutsuttavaan yleiseen kokoukseen. Kokouksessa todettiin, että tulevalla puheenjohtajalla on toimiva lähtökohta ryhtyä tehtävään: yhdistyksen varainhankinta on kunnossa aktiivisen tanssitoiminnan ansiosta, hallituksen kokoonpano on täysi yhtä varajäsentä lukuunottamatta, kylällä on kokoontumispaikka (Nousula), talkoolaisten määrä yhdistyksessä on hyvä, kylän sijainti on hyvä palveluineen (koulu, päiväkoti ja eläinlääkintäasema). Tehtävään toivottiin ehdokkaita ja kiinnostusta, kun tukijoukko on kunnossa. Katso kokouksen pöytäkirja ja vuoden 2014 toimintasuunnitelma.

Kylätalo Nousula ry:n yleinen kokous su 10.11. klo 19

30.10.2013
Kylätalo Nousula ry:n kaikille avoin ylimääräinen yleinen kokous pidetään su 10.11. klo 19 Nousulassa. Kokouksessa käsitellään sääntömuutokset. Kahvitarjoilu klo 18.45 alkaen. Mahdollisuus samassa yhteydessä nähdä ja kuulla remontin etenemisestä. Tervetuloa!

Kyläyhdistyksen syyskokous ma 4.11. klo 18

30.10.2013
Kaikille avoin syyskokous pidetään ma 4.11.2013 klo 18.00 Kylätalo Nousulassa, Koivumäentie 3, Silvola. Käsitellään sääntömääräiset asiat (toiminta- ja taloussuunnitelma vuodelle 2014, sekä hallituksen ja uuden puheenjohtajan valinta). Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen. Tervetuloa! Hallitus.
 

Yleisötilaisuus 25.11. Matarmäen murskelupahakemuksesta

19.10.2013
Suomen Kivisora Oy:n kiistaa herättänyttä Matarmäen maa-aines -ja murskauslupahakemusta käsitellään avoimessa yleisötilaisuudessa marraskuun loppupuolella. Tilaisuus järjestetään 25.11. klo 18 Anttolan koululla. Ympäristölupahakemuksesta on jätetty 127 ihmisen allekirjoittama 50-kohtainen muistutus. Lisäksi Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ja Etelä-Savon luonnonsuojelupiiri ovat jättäneet oman yhteisen muistutuksensa. Matarmäen kallioalue sijaitsee Silvolan ja Pitkälän välisen Simpalantien varrella. Dokumentteja aiheeseen liittyen:Karttavastinelupahakemus2lupahakemus3ottosuunnitelmaselostuskuvakoosteluontoselvitys

Huutokauppa Nousulassa su 27.10.

19.10.2013
Huutokauppa on klo 13 alkaen. Näyttö klo 12.30. Huutokaupataan antiikki-irtaimistoa ja upeaa arvo-esineistöä, koruja ja sormuksia, antiikkisia huonekaluja, miekkoja ja pistimiä, upeita kristallikruunuja, torvigrammari, paljon kotimaista taidelasia, T.Wirkkalan Pollo ja pussi -vaasit, Arabiaa, pronssipatsaat, vanhoja öljyväritöitä, peilejä, kelloja, Tiffany-valaisimia, itämaisia käsinsolmittuja mattoja ym. Maksuehdot: pikkumaksut käteisellä, isommat myös pankki- ja luottokortilla. Meklarina toimii Kari Laine. Kanttiini. 

Maksuttomat liikuntaryhmät yli 65-vuotiaille Nousulassa

13.10.2013
”LIIKETTÄ LIHAKSIIN, NOTKEUTTA NIVELIIN, MIELENVIRKISTYSTÄ MARRASKUUHUN”
 
Kaikki yli 65 -vuotiaat Anttolan seudun asukkaat yhteisiin kehon huolto- ja liikuntahetkiin Silvolan Nousulaan! 
Kokoonnumme kolmena tiistaina: 5.11, 12.11 ja 19.11.2013 klo. 10.30 – 11.30 liikkumaan monipuolisesti, lihaskuntoa ja liikkuvuutta kehittäen sekä venytellen. Mukaan tarvitset sisäliikuntaan sopivat asusteet ja (jumppa)alustan tai ison pyyhkeen sekä vesipullon. Osallistuminen on maksutonta! Ohjaajana toimii fysioterapeutti Jaana Hannikainen (p. 050 520605). Ks. esite.

Renkaanvaihtotapahtuma la 19.10. Niskavuoren Portilla

09.10.2013
Anttolan koulun 5. luokan vanhempainyhdistys järjestää perinteisen renkaanvaihtotapahtuman Niskavuoren portin pihalla lauantaina 19.10. klo 10-14. Hinta 20€ / auto sisältäen vaihtotyön, renkaiden pesun ja ilmanpainemittauksen. Tuotto 5. luokan luokkaretkirahastoon. Tiedustelut Marko Kosonen p. 0400 127367. 

Kissapäivä Anttolan eläinlääkäriasemalla

06.10.2013
Torstaina 10.10. klo 14-18 vietetään Kissa-päivää Anttolan eläinlääkäriasemalla. Tapahtuman aikana tilatut kissojen kastraatiot ja sterilisaatiot puoleen hintaan (ei puhelinvarauksia). Paikalla kotia etsiviä kissoja. Pientä purtavaa ja paljon kissatietoa! Kissoista enemmän: www.kissatieto.fi. Ks. myös Savonlinnan eläinsuojeluyhdistys.

Musiikkinäytelmä Hiljainen kylätie saapuu Nousulaan 1.11.

23.09.2013
Hiljainen kylätie-musiikkinäytelmä on maalaisromanttinen tarina ystävyydestä, kaveruudesta ja kaiken kruunaavasta rakkaudesta ja ilmassa sinkoilee kaikkien suomalaisten rakastamia tangoja...! Lavalla nähdään iki-ihana laululintumme Katja Nykänen, näyttelijä-tenori Mikael Kokko, näyttelijä-trubaduuri Matti Muhonen ja kapellimestari, monilahjakkuus Mika Siekkinen. Esityksen pituus 1h 40 min (sisältää väliajan). Ks. esite. Väliaikatarjoilusta vastaa Kylätalo Nousula ry. 
Liput:
Peruslippu  19 €
Eläkeläiset 17 €
Lapset 9,50€
Lapset alle 7v. 0€
Pyörätuolin kanssa avustaja 0€
Ryhmäliput (10 henkilöä tai enemmän):
Peruslippu 17 €/henkilö
Eläkeläiset 15 €/henkilö
Liput ovelta alkaen tuntia ennen esitystä tai ennakkoon p. 050 520 7506.
 

Kylätalo Nousula ry:n 22.9. kokouspäätökset

23.09.2013
 Hallitus kokoontui Nousulassa ja päätti mm. hakea lisärahoitusta Kotiseutuliitosta. Ks. linkki.

Kyläyhdistys järjestää risteilymatkan marraskuussa

05.09.2013
Kyläyhdistys järjestää risteilymatkan Tallinnaan Tallink Europalla su-ma 10.-11.11.2013. Matkan hinta 58 € / hlö 2-4 hlöä B-luokan hytti ja 70 € / hlö 2-4 hlöä A-luokan hytti. Hintaan sisältyy edestakaiset matkat ja hyttipaikka. Lähtö su 10.11. klo 10.30 Kerimäki, Kososen tallit. Lisätiedot ja ilmoittautumiset viim. 10.10. Aila Hannikainen, p 050 4100 542. 

Lavatanssikurssi Nousulassa 11.9. alkaen

05.09.2013
Tanssiopettaja Esko Sanio järjestää lavatanssikurssin Nousulassa ke 11.9. alkaen. Lisätiedot löydät yrittäjän verkkosivulta. Tanssikenkiä  myytävänä kurssin yhteydessä. 

Järvi-Suomen Kylät ry:n elokuun uutiskirje

18.08.2013
Järvi-Suomen kylät tukee kylätoiminnassa mukana olevien osallistumista valtakunnalliseen kyläseminaariin. Myös yhteiskyyti on tarjolla. Kaikki uutiset ovat uutiskirjeessä. 

Nousulan talkoot jatkuvat

18.08.2013
Kylätalo Nousulan talkoita jatkettiin viikonlopun aikana. Eteisaulaa sivutiloineen maalattiin. Lisäksi Kotiseutuliiton rahoituksella tehtävää muuta remonttia aloitettiin purkamalla näyttämönpäätyrakenteita. Talkoot jatkuvat ma 19.8. klo 9. Talkoolaisia toivotaan lisää itselle sopivaksi ajaksi. Kiitos kaikille tähän asti mukana olleille!

Väinölän luomutilalla Kesäkukkapäivä

15.08.2013
Kesäkukkapäivä järjestetään jälleen sunnuntaina 18.8.2013 klo 11-15 Väinölän luomutilalla. Viime vuonna Kukkasidontaesityksen taiteilijana esiintyi kukkakauppias Airi Männynsalo Kodinhelmi Oy:stä Enonkoskelta. Suosittu Kesäkukkapäivämme järjestetään vuosittain elokuun lopulla. Pellon laidalla on silloin mahdollista seurata kukkasidontaesityksiä ja luonnonmateriaalien punontanäytöksiä. Paikalla on myös myynnissä useiden tekijöiden paju-, risu- ja kuivakukkatuotteita. Anttolan koulun 6.lk pitää kanttiinia! Ks linkki.

Nousulan remonttitalkoot jatkuvat

12.08.2013
Kylätalo Nousulan remonttitalkoot jatkuvat 17.-18.8. Talkoilla maalataan eteisen seinät ja lisäksi jatkuu pukutilojen seinien purkaminen, joka on osa Kotiseutuliiton remonttihanketta. Tervetuloa kaikki kiinnostuneet mukaan! Jokainen käsipari on arvokas lisä. Tarvikkeet ja työkalut on talon puolesta. Lisäksi tarjotaan talkooevästä! Talkoot ovat la klo 9-15 ja su klo 9-14. 

Nousulan tanssikalenteri julkaistu

21.07.2013
Anttolan seudun kyläyhdistys järjestää tansseja kylätalo Nousulassa syyskaudella lauantaisin. Tanssikalenterin voit ladata linkistä. Tunnelmallisissa tansseissa käy n. 100 tanssin harrastajaa / kerta, ja tanssitoiminta on kyläyhdistyksen keskeinen varainhankintamuoto. Kanttiinissa myydään herkkuja. Liput 10 €. Tervetuloa nykyiset ja uudet tanssin harrastajat! 

Rantaonkitapahtuma Kerimäen Pääkannassa ke 7.8.

21.07.2013
Anttolan seudun kyläyhdistys järjestää kyläläisille rantaonkitapahtuman Pääkannassa ke 7.8. klo 17 alkaen. Kyläyhdistys tarjoaa kalasoppaa, kahvia ja makkaraa. Lisäksi saunomismahdollisuus. Kesäinen illanvietto koko perheelle! Ilm. viim. la 3.8. Aila Hannikainen, p. 050 4100 542. 

Suuri iltahuutokauppa Nousulassa ke 24.7.

21.07.2013
Huutokauppa alkaa klo 18 ja näyttö on puoli tuntia ennen. Myydään kaunis vanha irtaimisto sekä runsaasti erilaisia sisutus- ja keräilyesineistöä. Kanttiini. Meklarina Polus. 

Kallunmäen kirkkotarha siistiytyi

09.07.2013
Kallunmäen kirkkotarha siistiytyi kesänalus-haravoinnin ja heinäkuisen niittotalkoiden ansiosta. Haravointitalkoisiin osallistui 8 naista ja niittotalkoisiin neljä miestä. Kallunmäellä on menossa maisemointihanke, jota hallinnoi Silvola-Anttolan maaseutunaiset. Tavoitteena on pitää maisema puistomaisen avarana ja siistiä kasvustoa aika ajoin. Kirkkotarhassa sijaitsi aikanaan Kerimäen kirkkopitäjän ensimmäiset kirkot ja paikka on kaikille tutustujille avoin. Katso kuvagalleriasta talkookuvat. 

Sohvamarkkinat Nousulassa ke 10.7.

09.07.2013
Sohvamarkkinat Nousulassa ke 10.7. klo 11-17, os. Koivumäentie 3. Esillä n. 40 mallia. Sohvakalustot lähes puoleen hintaan, sis. kotiinkuljetuksen. Järj. Jämsän matto ja kaluste, p. 0400 560 584.

Kallunmäellä raivaustalkoot to 4.7.

03.07.2013
Kallunmäen kirkkotarhassa on kaikille avoimet raivaustalkoot to 4.7. klo 9.00 alkaen. Raivaussaha mukaan tai / sekä heinäharava! Korjausjätteet kerätään pois paikalta. Tervetuloa!

Löytölän kirpputori avoinna heinäkuussa

03.07.2013
Löytölän kirpputori on avoinna heinäkuun ajan. Kirpputori on auki, kun pihassa oleva standy on paikalla!

Nousulan maalaustalkoot tuottivat tulosta

21.06.2013
Kylätalo Nousula ry sai Kerimäen aluejohtokunnalta avustusta sisäseinien maalaukseen. Kaikille avoimet maalaustalkoot alkoivat su 9.6.2013 ja jatkuivat koko viikon. Talkoisiin osallistui 15 henkilöä ja talkootyötunteja kertyi yhteensä n. 300. Osallistumisen tuntimäärä vaihteli 2-53 h / henkilö, joten osallistuminen oli mahdollista kunkin voima- ja aikavarojen mukaan. Kiitos kaikille osallistuneille! Elokuussa on vielä eteisenmaalaustalkoot, tervetuloa myös uudet mukaan! Katso kuvagalleria! Kesäretki huvipuisto Tykkimäkeen ke 24.7.

12.06.2013
Lähtö klo 8.00 Kerimäki, Kososen tallit ja klo 8.15 Anttola Niskavuoren Portti. Lähtö takaisin päin klo 18.00. Kyläyhdistys maksaa bussikuljetuksen, muut kulut omakustanteisia. Ilm. viim. ke 17.7. Aila Hannikainen, p. 050 410 0542.Järj. Anttolan seudun kyläyhdistys. Ks. Tykkimäen sivut.

Kyläyhdistyksen kokouspäätökset 6.6.2013

09.06.2013
Kyläyhdistys keskusteli mm. harrastetiloista. Lataa päätökset.

Nousulan vuokrahinnat päätettiin vuodeksi eteenpäin

04.06.2013
Hallitus päätti vuokrat vuodeksi eteenpäin ja ne ovat seuraavat. Kylätaloa voi vuokrata ja jälleen markkinoida! Lisätiedot Marja-Leena Hasselqvist, p. 040 8656 801. 

Tanssit

110

Huutokaupat

200

Kokous

35

Säännöllinen, viikoittain vuokraus oman kylän järjestöt ja kyläläiset ma-to

10 € / h

Säännöllinen, viikoittain vuokraus yritykset ja muut järjestöt ma-to

 12 € / h

Yksityistilaisuus max 3 tuntia, lisätunti 10 €, max yht. 6 h

50

Yksityistilaisuus 1 vrk, esim. klo 12 - klo 12

170

Yksityistilaisuus 2 vrk

340

Nousulan kokouspäätökset

04.06.2013
Nousulan hallitus päätti kokouksessaan mm. vuokrista ja salin maalaustalkoista. Ks. päätökset. 

Mikkelin Ihastjärvi on Vuoden kylä 2013!

24.05.2013
Onnittelut vuoden kylälle! Ks. uutinen Järvi-Suomen Kylät ry:n sivulta ja kylän omat sivut

Vaihda tai osta kasveja la 25.5. Niskavuoren Portin pihassa

24.05.2013
Tuo kaksi - valitse yksi tilalle TAI tule ostamaan edullisia taimia klo 9-13! Paikalla on myös luontaistuoteneuvoja Eeva-Riitta Tiainen opastamassa villiyrttien ravintokäytöstä sekä mauste- ja kylpy-yrteistä. Tervetuloa tapahtumaan.
Järj. Maaseutunaiset.

Haluatko liittyä vapaaehtoiseen hälytysryhmään?

19.05.2013
Vapaaehtoinen pelastuspalvelu-ryhmä perusteilla Anttolan seudulla! Käytännössä Anttolan hälytysryhmä olisi poliisin apuna kadonneiden etsinnöissä kylän lähialueilla. Hälytys etsintään tulee tekstiviestinä. Hälytyksiä on ollut vuosittain koko Savonlinnan seudulla 1-3 eli ei kovin usein. Erityisesti kadonneiden etsinnöissä paikallistuntemuksesta on korvaamatonta apua, ja osana Vapepaa toiminta olisi nopeaa ja osaavaa. Toiminta on täysin vapaaehtoista: pakko ei ole mihinkään tehtävään lähteä, jos ei pysty tai halua. Ks. .vapepa.fi 


Ilmoittaudu:
Marja-Leena Hasselqvist, p. 040 680 3830 tai mlhasselqvist(at)gmail.com. Ilmoita nimi, puhelinnumero ja osoite. Ilmoittautuneiden nimitieto laitetaan sitä mukaa tälle verkkosivulle, jotta ryhmän koko tulee julkiseksi. Mikäli et halua nimeäsi julkisuuteen, ilmoita samalla se. 
 

Maanomistajat keräävät nimiä listaan kreosiittipylväsasiassa

13.05.2013
Maanomistajat ovat laatineet kreosiittipylväiden myrkkyjen vaikutuksista muistutuksen, jonka liitteeksi maanomistajat keräävät nimilistan viikonlopun ja alkuviikon aikana. Muistutus on jätettävä 17.5.2013 mennessä ELY-keskukselle. MTV 3:n 45-minuuttia-ohjelman jälkeen Ylitornion valtuusto teki valtuustoaloitteen, jonka allekirjoitti 20 valtuuston jäsentä (23:sta). Vaatimus on sama kuin täällä. Nellimin kylän ihmiset nousivat kapinaan ohjelman jälkeen (Lapin Kansa). Kanditaattityöstä löytyvät perusteet niin lakien kuin muunkin osalta. Lataa myös Työterveyslaitoksen raportti kreosiitista ja hallintopakon vireillepanopyyntö. Ilmoittaudu nimilistaan, kerääjät käyvät tarvittaessa paikanpäällä ihmisten luona. Lisätiedot Jorma Anttonen p. 0400 670795. 
 

Anttolan toukokuun kylätiedote jaettu

11.05.2013
Kylätiedotteen voit lukea myös linkistä.  Kylätalo Nousula vetoaa, että mahdollisimman moni liittyisi yhdistyksen jäseneksi, jotta talon ylläpito voidaan taata. Talon tiloja vuokrataan sekä yksittäisiin tapahtumiin, että säännölliseen harrastetoimintaan. Lisätiedot Nousulan sivustolta

Perheiden liikuntatapahtuma kuva-galleriassa

01.05.2013
Perheiden liikuntatapahtumaan la 27.4. osallistui yhteensä n. 40-50 henkilöä. Ukk-kävelytestiin osallistui 15 henkilöä. Kehonkoostumusmittaus kiinnosti ja kanttiinia olivat pitämässä koulun 4 lk. Tapahtuman järjesti ESLI:n KyläSportti-hanke Karoliina Helanderin johdolla. Kylän järjestöt avustivat. Kurkkaa kuvagalleriaan!

Huutokauppa Nousulassa su 5.5.

29.04.2013
Huutokauppa klo 16.00 alkaen! Näyttö tuntia aiemmin. Huutokaupataan hieno koti-irtaimisto (arvohuonekalut ja pikkutavaraa), ym. näyttävää antiikkia ja sisustustavaraa. Meklarina Juhokusti. Kahvio. 

Vappubrunssi Kylätalo Nousulassa ke 1.5.

28.04.2013
Ruokailu alkaa klo 12 ja tanssit klo 13-17.30. Orkesteri Pasi Suikkanen. Liput 15 € sis. ruokailun ja tanssit. Järj. Anttolan seudun kyläyhdistys. Tervetuloa!

Kyläyhdistys järjestää kesämatkan Kolmårdenin eläinpuistoon

28.04.2013
Koko perheiden kesäretki Kolmårdenin eläinpuistoon Ruotsiin tehdään 2.-4.7.2013. Matkaamme Kososen bussilla Turkuun, josta matka jatkuu uudella Viking Grace -laivalla Tukoholmaan. Koko päivä aikaa kierrellä eläinpuiston eri osissa. Ks. linkki. Pääsylipun hintaan sisältyvät eläintarha, köysiratasafari, merieläinmaailma,  tiikerimaailma, maailman vahvimman nallen maailma ja Villi leiri -seikkailualue. Alueella on paljon kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia lounasta. 
Aikataulu:
ti 2.7. klo 20.55 Turku - Tukholma. Laiva saapuu Tukholmaan 3.7. klo 6.30
ke 3.7. ajo Kolmårdeniin 160 km, matkalla omakustanteinen aamiainen. N. klo §16.30 bussi lähtee kohti Tukholmaa, laiva lähtee satamasta klo 20.00
to 4.7. laiva saapuu klo 7.35 Turkuun. 
Hinta:
170 € / 12 v. täyttänyt kahden hengen B-hytissä.
135 € / 12 v. täyttänyt kolmen hengen B-hytissä
114 € / 12 v. täyttänyt neljän hengen B-hytissä
65 € / lapsi 0-11 v. bussikuljetuksesta. 
Hinnat sisältävät bussikuljetuksen ja laivamatkat. Pääsyliput Kolmårdeniin omakustanteisesti aik. 49 €, 3-12 v. 36 € ja lapset 0-2 v. ilmaiseksi. Ilm. viim. 31.5. Aila Hannikainen, p. 050 410 0542.
 

Kirpputoritapahtuma Kylätalo Nousulassa la 18.5.

26.04.2013
Mukava kirpputoritapahtuma järjestetään Silvolan Nousulassa lauantaina 18.5. klo 10-14! Vuokraa pöytä 5 €:lla. Tuotto menee Anttolan koululaisten luokkaretkirahastoon, kuten myös kanttiinituotot. Myyjät voivat tuoda tavaraa klo 9.00 alkaen ja viedä ne pois klo 15.00 mennessä. Ilmoittautumiset Tiina Hämäläinen, p. 050 308 8938. Tervetuloa myymään ja tekemään löytöjä! Järj. Anttolan puuhanaiset. 

UKK-kävely haastaa ihmiset kuntotalkoisiin!

21.04.2013
Koko perhe liikkeelle -kevättempaus järjestetään la 27.4.2013 klo 10-12. Liikunnallisen tapahtuman erikoisuutena on mm. UKK-kävelytesti uudella kevyenliikenteenväylällä. Aikuisten kuntotestejä, testeihin pohjautuvaa liikunta- ja terveysneuvontaa ja koko perheen liikuntarasteja koulun pihalla. Mukana mittelössä Kerimäki-isäntä Iikka Muhonen ja Kerimäki-emäntä Merja Immonen. Yhteistyössä kylän järjestöt ja Etelä-Savon Liikunta ry:n Kyläsportti-hanke. Tilaisuus on kaikille avoin!

Juhlat lähestyvät - kysy astioita vuokralle!

14.04.2013
Silvola-Anttolan maaseutunaiset vuokraavat astioita sekä Nousulassa että  muualla järjestettäviin tilaisuuksiin. Katso lisätietoa linkistä!

Vaihdata renkaat Anttolassa ja tue koululaisia!

14.04.2013
Renkaanvaihto on mahdollista la 20.4. klo 9-12 Niskavuoren Portin pihassa. Maksu 10 € / auto menee luokkaretkirahastoon (Anttolan koulun 5. lk).

Kylätalo Nousula ry:n kevätkokous to 25.4.

11.04.2013
Kylätalo Nousula ry:n kevätkokous pidetään torstaina 25.4. klo 18.30 Nousulassa. Kahvitarjoilu on klo 18.00 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Ennen kokouksen alkua tiedotetaan remonttiin liittyvät asiat. Tervetuloa paikalle kaikki kiinnostuneet! 

Kyläyhdistyksen kokouspäätökset 8.4.

09.04.2013
Kokouspäätökset voit ladata linkistä.

Kahvakuulatreenit jatkuu Anttolassa

09.04.2013
Kahvakuula jatkuu Anttolassa myös Puruvesi-opiston ryhmän päätyttyä eli 29.4. alkaen. Ryhmä kokoontuu Anttolan koulun taka-parkkipaikalla maanantaisin klo 19.00-20.00. Ryhmää vetää Olli-Pekka Pöllänen (Kunnon Kaveri Tmi). Kertamaksu 5 € (liikuntasetelit eivät käy). Ilmoittautuminen paikan päällä. Oma kahvakuula mukaan! Ryhmän minimikoko 8 henkilöä, joten kaikki kiinnostuneet mukaan tehokkaaseen kuntoilulajiin ulkoilmassa! 

Annikan karaoke la 6.4.

05.04.2013
Annika saapuu jälleen pitämään karaokeiltaa Niskavuoren Portille la 6.4. klo 20-24! ks. linkki.

Pilkkikisoissa ennätyssaalis

24.03.2013
Pilkkikisat su 24.3. Sylkynjärvellä keräsivät n. 25 henkilöä nauttimaan kauniista säästä, maukkaasta tarjoilusta ja ennen kaikkea kalansaaliista. Jättisaalis yli 10 kg tuli Heikki Vataselle. Kiitos osallistujille ja erityiskiitos Aila Hannikaiselle tilaisuuden organisoinnista ja muille talkoolaisille auttavista käsistä!
Tulokset:
Lasten sarja:
Petrus Kajova 480 gr
Naisten sarja:
Seija Pennanen 1000 gr, Kirsi Vatanen 175 gr, Leena Haverinen 175 gr, Irja Vatanen 165 gr
Miesten sarja:
Heikki Vatanen 10 130 gr, Pekka Kilpeläinen 3700 gr, Sami Karvinen 3590 gr, Tauno Karvinen 3490 gr, Terho Kosonen 3100 gr, Jarno Vatanen 2700 gr, Ilpo Pennanen 1650 gr, Hannu Pennanen 1175 gr, Reijo Vatanen 880 gr, Väinö Haverinen 370 gr.

Nousulan kylätaloseminaari veti kylätoimijoita

18.03.2013
Kylätalo Nousula ry:n ja Järvi-Suomen Kylät ry:n alueelliseen Kylätalo nousuun -seminaariin osallistui n. 30 kylätoimijaa ympäri maakuntaa. Kiitos kaikille osallistujille ja talkoolaisille! Kurkkaa kuvagalleria. Tapahtumasta uutisoi Itä-Savo.

Kylätalo nousuun -seminaari 17.3.

16.03.2013
Seminaari järjestetään klo 12-15 Kylätalo Nousulassa, Koivumäentie 3. Tilaisuudessa saadaan hyötytietoa kylätalon kannattavuudesta ja ylläpidosta! Asiantuntijana Juha Kuisma, Kylien Bisneskeissit -hanke/Kylien liiketoiminta-asiamies, Suomen Kylätoiminta ry. Kylätalo-esittelyt (toiminta ja talous): Kylätalo Nousula, Marja-Leena Hasselqvist, yhd. sihteeri. Vitsiälän kylätalo, Ristiina, Jukka Paatero, kyläseuran puheenjohtaja. Jäskyn puheenvuoro, Kyäasiamies Henrik Hausen. Keskustelua ja kokemusten vaihtoa. Kaikki kylätalokylät ja muutkin kiinnostuneet mukaan! Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.
Kahvitarjoilu. Järj. Kylätalo Nousula ry ja Järvi-Suomen Kylät ry.

Kansalaistoiminnan katsastusilta ti 19.3.

05.03.2013
Savonlinnan Seudun Kolomonen ry järjestää yhdessä yhteistyökumppaneidensa Savonlinnan kylät -yhdistyksen, Järvi-Suomen kylät ry:n, Etelä-Savon liikunta ry:n Kyläsportti -hankkeen ja Suur-Savon 4H -piiri ry:n kanssa Kansalaistoiminnan katsastusillan Kerimäen kunnantalon valtuustosalissa tiistaina 19. 3. 2013 kello 18.00.
 
Kansalaistoiminnan katsastusillassa kuullaan Kerimäen alueen kansalaisjärjestötoimijoiden ja muiden aktiivisten kuntalaisten näkemyksiä ja toiveita kansalaistoiminnan kehittämiseen uuden Savonlinnan Kerimäen alueella. Keskustelun tavoitteena on löytää, esitellä ja ottaa käyttöön erilaisia kansalaistoiminnan kehittämisvälineitä sekä ideoida järjestäjätahojen mahdollisuuksia vastata nykyistä tehokkaammin kansalaisten toimintatarpeiden tyydyttämiseen.
 
Mukaan tähän Kansalaistoiminnan katsastusiltaan kutsutaan alueen asukas- ja kyläyhdistyksiä, nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntajärjestöjä, SoTe-järjestöjä, harrastejärjestöjä, eläkeläisjärjestöjä ja myös yksittäisiä kansalaistoimijoita. Siis kaikkia alueiden aktiivisia toimijoita ja toiminnasta kiinnostuneita. Katso ohjelma!

Nousulalle Kotiseutuliiton rahoitusta

04.03.2013
Suomen Kotiseutuliitto on tehnyt päätökset myönnettävistä seurantalojen korjausavustuksista. Kylätalo Nousula ry sai rahoitusta 20 000 euroa. Keskimääräinen avustussumma on 8600 euroa, joten saatu avustus on suuri. Lisätietoa linkistä ja avustusten saajista. Etelä-Savon radio uutisoi asiasta. 

Jäskyn uutiskirje 28.2.

03.03.2013
Uutiskirjeessä maakunnan ajankohtaiset tapahtumat ja uutiset. 

Vuokraa loma-asuntoasi verkossa

03.03.2013
Linkissä Saimaafinland.com voit ilmoittaa loma-asuntosi vuokrattavaksi. Linkki löytyy myös sivuston Linkit-sivulta. 

Suomen Kotiseutuliiton uutiskirje 1/2013

28.02.2013
Suomen Kotiseutuliiton Kotiseutuposti 1 /2013 on julkaistu. 

FC Anttolalla halliturnaus Kerimäellä

27.02.2013
FC Anttola ja FC Kerimäki järjestävät lauantaina 9.3.2013 klo 10.00 alkaen Nappulaturnauksen 04/05 -ikäryhmässä Kerimäen liikuntahallissa! 

Lavatanssikurssi Nousulassa 8.-9.3.

22.02.2013
Tanssiopettaja Esko Sanio järjestää lavatanssikurssin Nousulassa pe-la 8.-9.3. Lisätiedot löydät linkistä tai yrittäjän verkkosivulta. Tanssikenkiä  myytävänä kurssin yhteydessä. 

Kyläyhdistyksen kokouspäätökset 18.2.2013

22.02.2013
Kyläyhdistyksen kokouspäätökset löytyvät linkistä. 

Kylätalo Nousulan kokouspäätökset

16.02.2013
Kylätalo Nousulan hallitus kokoontui 14.2. Kokouspäätökset linkistä. 

Kyläsuunnitelman tilannekatsausmuistio

16.02.2013
Kyläsuunnitelmaan asetettujen tavoitteiden toteutumista kokoontui tarkastelemaan viisi henkilöä 12.2. Nousulaan. Muistion voi lukea linkistä. 

Itä-Suomen liikenneturvallisuusraportti

10.02.2013
ELY-keskus tiedottaa, että Itä-Suomen liikenneturvallisuustilanne on kahtiajakoinen. Liikennekuolemien määrä ei näytä kääntyvän laskuun, mutta poliisin tietoon tulleet onnettomuudet ja loukkaantumiset ovat vähentyneet. Tämä käy ilmi vuoden 2012 yhteenvedosta. Liikenneturvallisuuskatsaukseen voi tutustua linkistä

Tilannekatsaus kyläsuunnitelmasta ti 12.2.

03.02.2013
Anttolan seudun kyläsuunnitelma valmistui toukokuussa 2011. Kyläsuunnitelmien tilannekatsauksissa käydään läpi suunnitellut tavoitteet ja tähän mennessä tehdyt toimenpiteet ja toteumat. Ensimmäinen tilannekatsaus pidettiin syksyllä 2011, ja siitä tehtiin muistio. Toinen pidetään tiistaina 12.2. klo 17.30-19.00 Nousulan kahviossa. Tilaisuus on kaikille kiinnostuneille avoin! 

Anttolan koululla uudet kotisivut

01.02.2013
Anttolan koululle on avattu uudet verkkosivut. Tutustu linkistä!

Avoin keskustelutilaisuus koulukyydeistä ma 4.2. klo 19

31.01.2013
Kaikille avoin keskustelutilaisuus koulukyydeistä ja niihin mahdollisesti tulevista muutoksista järjestetään Kylätalo Nousulassa ma 4.2. klo 19. Illan tarkoituksena on keskustella Savonlinnan kaupungin luonnoksesta, joka yhtenäistäisi koulukyydit taajamassa ja haja-asutusalueella. Tilaisuuteen on kutsuttu sivistyslautakunnan jäseniä sekä paikallisia kaupunginvaltuutettuja. Kaikki tervetuloa keskustelemaan vilkkaasti kylän lasten koulukyydeistä! Järj. Anttolan seudun lapsiperheet -FBryhmä. 
 

Huutokauppa Nousulassa la 9.2.

30.01.2013
Meklari Kari Laine saapuu pitämään huutokauppaa, joka alkaa klo 13. Näyttö klo 12.30 alkaen. 

Silvola-Anttolan maaseutunaiset ry:n vuosikokous su 3.2.

30.01.2013
Vuosikokokous on Nousulassa klo 13 alkaen ja tilaisuus on avoin kaikille. Tervetuloa! Kahvit juodaan kokouksen päätteeksi.

Pilkkikisat Sylkynjärvellä 24.3.

28.01.2013
Kyläyhdistys järjestää perinteiset pilkkikisat Anttolan seudun kyläläisille Sylkynjärvellä Kerimaan rantasaunalla su 24.3. klo 9.00-13.00. Ilmottautumisia otetaan vastaan klo 8.30 alkaen. Kilpailu alkaa klo 9.00 ja päättyy 13.00. Osallistumismaksu aikuisten sarjassa 5 € ja nuorten sarjassa 3 €. Lapset ilmaiseksi. Tarjolla hernekeittoa ja kahvia. Tervetuloa koko perheen voimalla ulkoilemaan ja pilkille! 

Taksi Pentti Koikkalaisella myös invataksi

21.01.2013
Taksiyrittäjä Pentti Koikkalaisen kalustosta löytyy myös invataksi, joten invakuljetukset onnistuvat! Tarkemmat yhteystiedot sivulta Yritykset ja palvelut.

Kyläyhdistyksen kokouspäätökset 21.1.2013

21.01.2013
Kyläyhdistys  kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseensa. Linkissä kokouspäätökset. 

Järvi-Suomen kylät ry:n uutiskirje 2/2013

21.01.2013
 Järvi-Suomen kylät ry:n uutiskirje 2/2012

Kyläyhdistys järjestää risteilymatkan maaliskuussa

14.01.2013
Kyläyhdistys järjestää risteilymatkan Tallinnaan Tallink Europalla su-ma 17.-18.3.2013. Matkan hinta 63 € / hlö 2-4 hlöä B-luokan hytti ja 75 € / hlö 2-4 hlöä A-luokan hytti. Hintaan sisältyy edestakaiset matkat ja hyttipaikka. Lähtö su 17.3. klo 10.30 Kerimäki, Kososen tallit. Lisätiedot ja ilmoittautumiset viim. pe 22.2. Aila Hannikainen, p.   050 4100 542

Järvi-Suomen kylät ry:n uutiskirje 1/2013

08.01.2013
Katso tuoreimmat Etelä-Savon kylätoimintaan liittyvät tiedotteet uutiskirjeestä!

Puruvesi-opiston opintoryhmät käynnistyvät viikolla 3

05.01.2013
Puruvesi-opiston kevätkauden Anttolassa kokoontuvat opintoryhmät on koottu sivustolle. Ryhmät alkavat kokoontua viikolla 3. Katso linkistä lisätiedot!

Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma valmistunut

05.01.2013
Savonlinnan kaupungin ja Enonkosken, Kerimäen, Punkaharjun ja Sulkavan kuntien sekä Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen yhteistyönä laatima liikenneturvallisuussuunnitelma Savonlinnan seudulle on valmistunut. Suunnitelma sisältää sekä liikenneympäristön kehittämissuunnitelman että liikenneturvallisuustyön toimintasuunnitelman. Lataa Kerimäen suunnitelma . Lisätietoja linkistä.

FC Anttola: muutos harkoissa ja turnaus

05.01.2013
04/05 Joukkue osallistuu su 13.1. halliturnaukseen Enonkoskella klo 9 alkaen. Huom. harjoitusvuoro Tanhuvaarassa 12.1. on peruttu!

Kiitos!

23.12.2012
Kiitos Kerimäen kunnalle, Kerimäen seurakunnalle, seudun yrityksille ja yhdistyksille hyvin toimineesta ja toimeliaasta yhteistyöstä vuonna 2012! Kiitos myös Etelä-Savon maakuntaliitolle Vuoden kylä -tunnustuksesta ja Järvi-Suomen Kylät ry:lle em. esityksestä ja muusta alueellisesta yhteistyöstä. Piällysmies ry:lle kiitos kylätoiminnan kehittämisestä hankkeiden kautta.

Suurimman kiitoksen ansaitsevat kuitenkin monet talkoolaiset, jotka käyttävät aikaansa käytännön toiminnan onnistumiseen, ilman teitä ei varoja kertyisi ja hyvät tapahtumat ja retket jäisivät järjestämättä ja moni liikunta- tai kokoontumispaikka jäisi huolehtimatta tai ylläpitämättä. Iso kiitos - ja tsemppiä myös jatkossa!  

Onnittelut RA-Vene OY!

15.12.2012
Anttolan seutulaiset yhtyvät varmasti onnitteluihin Kerimäen vuoden yrittäjälle! RA-Vene Oy palkittiin Kerimäen joulumessujen yhteydessä. Ks. verkkouutinen Aluelehti Saimaa ja Aluelehti Savonmaa.

Kylätalo Nousulan kokouspäätökset

15.12.2012
Nousulan hallitus päätti mm. kylätaloseminaarin järjestämisestä maaliskuussa. Ks. kokouspäätökset-tiedosto Nousulan sivulta.

Kylätalo Nousuun -seminaari 17.3.

14.12.2012
Alueellinen Kylätalo nousuun -seminaari järjestetään su 17.3. klo 12-15 Kylätalo Nousulassa, Koivumäentie 3, Hyötytietoa kylätalon kannattavuudesta ja ylläpidosta!  Asiantuntijana Juha Kuisma, Kylien Bisneskeissit -hanke/Kylien liiketoiminta-asiamies (Suomen Kylätoiminta ry). Kahvitarjoilu. Järj. Kylätalo Nousula ry ja Järvi-Suomen Kylät ry.

Anttolan kaukalon jäänhoitoryhmät ja vuorot

14.12.2012
Anttolan kaukalon hoitamisesta talvikaudella vastaa FC Anttola. Seura on organisoinut jäänhoitoryhmät ja -vuorot. Vetovastuussa ja organisaattorina on Pasi Rinkinen. Katso vuorot selkeästi ryhmiteltynä FC Anttolan sivulta!

Ei jalkapalloharkkoja to 13.12!

11.12.2012
Huom. torstaina 13.12. ei ole FC Anttolan harkkoja koululla!

Kyläyhdistyksen järjestämät tanssit Nousulassa kevätkaudella 2013

01.12.2012
Kevätkauden 2013 tanssiohjelma on julkaistu sivuston tapahtumakalenterissa ja Nousulan sivulla. Linkistä löytyy tulostettava versio. Tervetuloa suosittuihin tunnelmallisiin tansseihin! Kävijöitä on keskimäärin yli sata / ilta ja kanttiinissa on kuuluisat herkut tarjolla! Tanssit on kyläyhdistyksen pääasiallinen varainhankintamuoto. Tanssit organisoi Aila Hannikainen, p. 050 4100 542 ja mukana järjestelyissä on ahkera joukko talkoolaisia. 

Kylätalo Nousulan varauskalenteri kevät 2013

01.12.2012
Nousulan varauskalenteri kevätkaudelle 2013 on päivitetty sivustolle. Tilojen vuokrahintoja ei nostettu kevätkaudelle, vaan ne säilyvät samoina. Vuokraushinnat, varaustilanne ja yhteyshenkilöt löytyvät linkistä. Talven aikana kahvion puolelle asennetaan ilmalämpöpumppu, joka on hyvä tuki lämmitysjärjestelmässä. Hankinta voidaan toteuttaa Piällysmies ry:n rahoituksella. 
Powered by Smart Kotisivutyökalu