Kylä tiedottaa

Anttola lähdössä mukaan ikäihmisten perhehoitohankkeeseen.

Hoitoringin kokoamien ensimmäinen tavoite. Tiedotustilaisuus Kylätalo Nousulassa 28.1. klo 18.00, os. Koivumäentie 3, Silvola

Anttolan seudun kyläyhdistys on päättänyt liittyä Kiteen kansanopiston Perhot-hankkeeseen ja maksaa tuhannen euron hankemaksun. Ensi vuoden loppuun voimassa oleva Perhot-hanke tähtää ikäihmisten perhehoidon ja vertaistuen kehittämiseen ja pyrkii vakiinnuttamaan perhehoidon ikäihmisten hoivamuotona. Hankkeeseen kuuluu muun muassa perhehoitovalmennuksia. Anttola on tiettävästi ensimmäinen kyläyhdistys, joka on liittynyt Perhot-hankkeeseen. Osalliset ovat olleet yleensä kuntia. Anttolan seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja Matti Laamanen sanoo, että kylän palvelut alkavat olla muilta osin kunnossa päiväkotia, kouluja ja liikuntapaikkoja myöten, joten painopiste on nyt vanhusten inhimillisessä kodinomaisessa hoidossa.
Ensi vaiheessa  Anttolan seudulle pyritään Laamasen mukaan kokoamaan hoitorinki ja verkosto, joka voi sijaistaa omaishoitajia. Myöhemmin tähtäimessä on kiinteistöyhtiömuotoinen perhekoti, joka voisi toimia esimerkiksi osuuskuntapohjalta. Perhot-hankkeeseen osallistumalla kyläyhdistys saa edullisempaa koulutusta sekä hankkeeseen verkostot ja vertaistuen käyttöön. Lähiaikoina Anttolassa on tarkoitus järjestää yleinen tiedotus- ja keskustelutilaisuus perhehoidon suunnittelusta kylälle. 

Noususta 90v Nousulaan juhlaa vietettiin iloisin mielin

15.05.2017
Juhlaväkeä saapui ja juhlat pääsi alkamaan. Vesa Sairasen tervehdyspuheessa tuli liikunnan tärkeys esille. Tuukka Suomalainen juonsi esityksen. Anttolan koulun 1.lk liikuntaesiyts rehtorin Mari Makkosen johdolla toi juhlaan vauhtia ja tunnelmaa. Nousun historian avasi Mikko Hirvonen puheessansa. Miesvoimistelijaryhmä NouSukset valloitti yleisön esityksellänsä. Marja-Leena Mattila vastasi esityksen kulusta. Tuija Malkki vastasi puvustuksesta. Keijo Laukkasen yhteislaulujen jälkeen siirryttiin kahville. Saara Juuri ja Eeva Karvinen valmistivat suussa sulavat herkut. Pihaolympialaiset päättivät juhlan. Kts kuvia juhlasta kuvagalleriasta.

Koululaiset tempaisivat lumiukkopuvuissa

15.05.2017
Anttolan koulun kuudesluokkalaiset herättivät  ohikulkijoiden huomiota valkoisissa ”lumiukkopuvuissaan”. Yhdeksän oppilasta kahden opettajan kera siivosi Niskavuoren Portin pihapiiriä roskista.
— Kuudes luokka oli lähdössä luokkaretkelle, mutta heillä ei ollut kerättynä tarpeeksi rahaa retkeä varten. Paikallinen yritys tarjoutui sponsoroimaan retkeä ja tarjoamaan hampurilaisateriat, jos oppilaat siivoaisivat pihaa. Ei kun suojapuvut päälle ja naamamaskit naamaan ja töihin. Se oli parin tunnin rutistus, kertoo luokanopettaja Erja Kilpeläinen.
/media/anttolan_koulu_0.jpg
 

Noususta 90 vuotta Nousulaan!

28.04.2017
Tervetuloa 6.5.17 klo 14 alkaen juhlimaan Kylätalo Nousulaan. 90 vuotta on vierähtänyt kun Voimistelu- ja Urheiluseura Nousu perustettiin. Menneitä muistellen, tulevaisuudesta tiedottaen. Tervetulleeksi toivotaan.

Tienoon Komeljanttarien Minun tienoo -Anttolan esitys katsottavissa verkossa

05.02.2017
Tienoon Komeljanttarit oli Piällysmies Leaderin rahoittama yhteisöteatterihanke, jota hallinnoi Savonlinnan 4h-yhdistys. Hanke juhlisti yhdistyksen 80-vuotisjuhlavuotta. Näytelmä rakennettiin näyttelijätiimin ja ohjaaja Saara Suomäen toimesta. Se tuotiin neljän muun kylän lisäksi Anttolaan. Näytelmän tekooon osallistui paikallisia lapsia, nuoria ja aikuisia.
Mukavaa ja iloista Anttolan koulun joulujuhlaa ja samalla Tienoon Komeljanttarit teatteri-iltaa vietettiin pe 2.12.2016 täpötäydessä Kylätalo Nousulassa. Hienoa yhdessä tekemistä mahdollistivat Anttolan koulu, Anttolan seudun kyläyhdistys, Silvola-Anttolan Maaseutunaiset ja Kylätalo Nousula! Yleisöä oli pari sataa henkeä. Esityksen kuvattua materiaalia voi katsoa verkosta 

Halutaan ostaa tontti tai hyväkuntoinen, uudehko omakotitalo!

25.01.2017

Ostetaan tontti tai hyväkuntoinen, uudehko omakotitalo Anttolan seudulta! 

Marjut Jartti, p. 050 5450849, marjut.jartti(at)hotmail.com

Anttolan koulun joulujuhla ja Tienoon Komeljanttarit -näytelmä ilahduttivat

08.12.2016
Mukavaa ja iloista Anttolan koulun joulujuhlaa ja samalla Tienoon Komeljanttarit teatteri-iltaa vietettiin pe 2.12.2016 täpötäydessä Kylätalo Nousulassa. Hienoa yhdessä tekemistä 4H, Tienoon Komeljanttarit -hanke, Anttolan koulu, Anttolan seudun kyläyhdistys, Silvola-Anttolan Maaseutunaiset, Piällysmies ry ja Kylätalo Nousula! Kiitos myös parisataa päiselle yleisölle! 
Kuvat: Noora Malkki

Töltin taika -hevostalli viettää avoimia ovia su 11.12. klo 10-13

01.12.2016
Tallilla on samalla 1-v. synttärit pikkujoulujen merkeissä. Tarjolla on pientä jouluaskartelua lapsille joulukuusen koristelun merkeissä. Lahjakorttimyyntiä. Synttäritarjouksia. Joulupukki vierailee tallilla. Talutusratsastusta. Päivän päätteeksi maastoratsastus retkiä, paikat varattava etukäteen (maksullisia). Tarjolla joulupuuroa, torttuja, kahvia ja mehua. Lämpimästi Tervetuloa kaikki uudet kuin jo tutuiksi tulleet asiakkaat. Liity Facebook-seuraajaksi: Hevostoiminta Töltin Taika. 

a

Huutokauppa Kylätalo Nousulassa su 27.11. klo 14

17.11.2016
Näyttö klo 13 alkaen! Meklarina Jari Vento. Kahvio. Tervetuloa! Katso mitä oli myynnissä!

Kylätalo Nousulan sali sai uudet valot

10.11.2016
Kunnostustyö jatkui Kylätalo Nousulassa, kun saliin asennettiin uudet kirkkaammat valot. Päivitetty valaistus palvelee yleisötilaisuuksia ja kaikkea muutakin vuokraustoimintaa. Tunnelmavalaistus säilyi uuden valaistuksen rinnalla. Hanketta rahoitti Kerimäen aluejohtokunta 50 prosentin omarahoitusosuudella. Lisäksi Kylätalo Nousula ry:n omaa panostusta oli työn osuus, joka tehtiin talkoona. Kiitos kaikille talkoolaisille ja tervetuloa talon käyttäjät valaistuneeseen ympäristöön!


 

Hyvä uutinen

05.11.2016
Hyvä uutinen Puruvesi-lehdessä. Anttolan koulun vanhin keskiosa on tarkoitus peruskorjata ajanmukaiseksi ensi vuonna. Lue lisää.
Powered by Smart Kotisivutyökalu