Kylä tiedottaa

Anttola lähdössä mukaan ikäihmisten perhehoitohankkeeseen.

IKÄIHMISTEN PERHEHOITO: Perhehoitajien ennakkovalmennus alkaa syyskuussa 2017 Savonlinnassa.  Lue lisää perhehoidosta sekä
 Ennakkovalmennuksen aikataulusta.

Hoitoringin kokoamien ensimmäinen tavoite. Tiedotustilaisuus Kylätalo Nousulassa 28.1. klo 18.00, os. Koivumäentie 3, Silvola

Anttolan seudun kyläyhdistys on päättänyt liittyä Kiteen kansanopiston Perhot-hankkeeseen ja maksaa tuhannen euron hankemaksun. Ensi vuoden loppuun voimassa oleva Perhot-hanke tähtää ikäihmisten perhehoidon ja vertaistuen kehittämiseen ja pyrkii vakiinnuttamaan perhehoidon ikäihmisten hoivamuotona. Hankkeeseen kuuluu muun muassa perhehoitovalmennuksia. Anttola on tiettävästi ensimmäinen kyläyhdistys, joka on liittynyt Perhot-hankkeeseen. Osalliset ovat olleet yleensä kuntia. Anttolan seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja Matti Laamanen sanoo, että kylän palvelut alkavat olla muilta osin kunnossa päiväkotia, kouluja ja liikuntapaikkoja myöten, joten painopiste on nyt vanhusten inhimillisessä kodinomaisessa hoidossa.
Ensi vaiheessa  Anttolan seudulle pyritään Laamasen mukaan kokoamaan hoitorinki ja verkosto, joka voi sijaistaa omaishoitajia. Myöhemmin tähtäimessä on kiinteistöyhtiömuotoinen perhekoti, joka voisi toimia esimerkiksi osuuskuntapohjalta. Perhot-hankkeeseen osallistumalla kyläyhdistys saa edullisempaa koulutusta sekä hankkeeseen verkostot ja vertaistuen käyttöön. Lähiaikoina Anttolassa on tarkoitus järjestää yleinen tiedotus- ja keskustelutilaisuus perhehoidon suunnittelusta kylälle. 

Kasvien vaihto- ja myyntitapahtuma Niskavuoren Portin pihassa

27.05.20181990-luvulta asti ovat Maaseutunaiset järjestäneet kylällämme kasvinvaihto / -myyntitapahtuman. Tapahtumaa jo kyseltiin.
Maaseutunaiset järjestivät  tänäkin vuonna tapahtuman la 26.5. Perennat ja yrtit kävivät kaupaksi vaihto- ja suoramyynti menetelmillä.

Anttola kakkonen Hese-kisassa

17.05.2018
Hese-kisassa toiseksi tullut Anttolan koulun joukkue yhteispotretissa hyvin menneen kilvoittelun jälkeen.

TULOKSIA
1. Talvisalon koulu 6A
2. Anttolan koulu 5-6
3. Joroisten yhtenäiskoulu 6lk
4. Mertalan koulu 5C
5. Sulkavan yhtenäiskoulu 5.lk
6. Kulennoisten koulu 3-6
7. Joroisten yhtenäiskoulu 5.lk
8. Mertalan koulu 5B


Valtakunnallinen koululaisyleisurheilun Hese-kisan Etelä-Savon kilpailu miteltiin Tanhuvaaran urheiluopistolla Savonlinnassa. 
Kerimäen Anttolan koulun 5-6-luokkalaiset tulivat toiseksi.
Punkaharjun Kulennoisten koulun 3-6-luokkalaiset ylsivät kuudennelle sijalle.
Perinteikäs lasten yleisurheilukilpailu kiertue liikuttaa lapsia huhtikuusta toukokuuhun asti aina Helsingistä Rovaniemelle.
Hese-kisasarjaan kuuluvia 5-6 -luokkalaisten piirikilpailuja käydään kevään aikana ympäri Suomea, yhteensä 17 paikkakunnalla.
Ilmoittautuneiden kokonaismäärä alkaa olla jo lähes 200. Hese -kisafinaali kisataan Tampereella toukokuun lopulla.
Hese-kisan keskeisinä tavoitteina on kannustaa lapsia yleisurheilun pariin ja vahvistaa sen myötä lasten myönteistä suhdetta liikuntaan.
Hese-kisoissa lapset kokevat yleisurheilun riemua karnevaalihengessä toisiaan kannustaen ja joukkueittain toisiaan vastaan kisaten.
Koulut ottavat mittaa toisistaan 12-henkisin joukkuein. Kokoonpanosta puolet ovat poikia ja puolet tyttöjä.
Kilpailulajeina ovat 12 x 60 metrin sukkulaviesti, pituushyppy, keihäänheitto ja 12 x ratakierroksen viesti. 
Hese-kisat ovat osa Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin H-hetki -koululiikuntaohjelmaa.

Yleisradion postinumeropuntari kertoo

03.05.2018
Itä-Savoi otsikoi 13.4.18, Savonlinnan taajaman länsipäässä asuu tähtijoukkoa, kertoo Yleisradion postinumeropuntari - Anttolan seutu oli elinvoimaisinta aluetta. Lue juttu tästä.

Kylä eläväksi kaiken kansan kirpputorilla

16.04.2018
Kylätalo Nousula kuhisi kansaa, kun Silvola-Anttolan Maaseutunaiset järjestivät kirpputorin lauantaina 14.4. Kerimäen Silvolassa. Itä-Savo kertoi asiasta.

Kinkerit korvattiin toiminnalla

16.04.2018
Kerimäen kappeliseurakunnan uusi avaus onnistui. Anttolan perhetapahtuma veti mukavasti nuorta väkeä.
Seurakuntien kinkeriperinteelle oli Kerimäen Anttolassa alkanut käydä kuten monella muullakin kylällä. Osallistujamäärä kuihtui ja vain samat seurakunta-aktiivit lähtivät mukaan.
Kerimäen kappeliseurakunnassa oli jo useana vuonna puhuttu perheiden tapahtuman järjestämisestä Anttolan seudulla. - Tänä keväänä siitä tuli viimein totta, yhteistyökumppaneiden avustuksella, kertoo aluekappalainen Toivo Loikkanen.
Ja muutos kannatti. Sunnuntai iltapäivän aikana Anttolan koulun pihalla järjestetyssä perhetapahtumassa oli yhteensä liki sata henkeä, pääasiassa lapsiperheitä.
Tarjonta oli monipuolista ja toimiliasta, Savonlinnan palveluskoirayhdistyksestä oli puolenkymmentä koiraa ohjaajineen. Lauhkeilla hauvoilla riitti rapsuttelijoita ja pienempiä kiinnosti vetokoira-ajelu. Minigolfin ohella suurin osa toimipisteistä oli Activity Marker-yhrityksen järjestämiä. Oli tarkkuusammuntaa, potkulautapujottelua, porraspeliä ja pulmapelejä. Vapaamuotoisilla joukkueilla sai osallistua leikkimieliseen moniotteluun. Anttolassa pääsi myös ihmettelemään Etelä-Savon pelastuslaitoksen paloautoja. Huolto pelasi makkaratulilla ja mehupöydässä. Myös pieni hartaushetki kuului ohjelmaan.
 

Eläinlääkäriaseman lattiat pitää vaihtaa

08.04.2018
Eläinlääkäriaseman kuntotutkimus on valmistunut ja tulokset on käsitelty henkilöstön kanssa.
Tilojen suurin ongelma on hajoava lattiapinnoite. Hajoamisessa syntyy VOC-yhdisteitä ja niistä sisäilmaan tunkkaisuutta ja henkilöstölle ärsytysoireita.
Kuntotutkimus suosittelee muovimattojen poistamista koko asemalta ja sen alla olevan betonilaatan hiomista siihen imeytyneiden hajujen poistamiseksi.
Tämän jälkeen mahdollinen  haitta pitää arvioida uudelleen ennen uusien lattioiden asentamista.
Uudet materiaalit pitää valita huolellisesti ettei ongelma toistu.
Muuten rakennus on teknisesti kunnossa eikä esimerkiksi hometta ole löytynyt.
- Selvitämme lattiapinnoitteiden vaurioitumisen syytä. Rakentamisen aikaisten seikkojen selvittäminen on vielä kesken ja vastuuasiat rakennuttajan ja suunnittelijan kanssa selvittämättä. Remontti voidaan aloittaa vasta näiden asioiden ratkettua. Tilahan on suhteellisen uusi, valmistunut vasta 2013, kertoo Sosterin tekninen päällikkö Hannu Kosonen.
 

Ensimmäiset metsäsätäjätutkinnot Anttolan koulusta

02.04.2018

Anttolan koulussa on tänä talvena suoritettu koulun historian ensimmäiset metsäsätystutkinnot. Kuudesluokkalaiset Lumi Savolainen ja Veikka Kosonen läpäisivät tutkinnon mallikkaasti ja odottavat jo innolla harrastuksen pariin pääsyä. Anttolan koulu ja Kerimäen riistanhoitoyhdistys tekivät ensimmäistä kertaa näin tiivistä yhteistyötä, jonka peruskoulun uusi opetussuunnitelma mahdollistaa ja johon se jopa kannustaa.
Yhdistyksen metsästyksen ja riistanhoidon asiantuntijat pitivät koululla neljällä viikolla kahden tunnin opetuspaketin koko kuudennelle luokalle. Metsästys ja riistanhoito otettiin osaksi ympäristö- ja luonnontiedon oppitunteja. Riistaeläimet kuuluvat aineen oppimiskokonaisuuteen.
- Tämä on juuri nykyisen opetussuunnitelman mukaista toimintaa. Koululla voidaan pyörittää kerhoa tai kutsua ulkopuolisia asiantuntijoita pitämään oppitunteja, kertoo koulun rehtori Mari Makkonen.
Opetussession jälkeen halukkaat vapaaehtoiset saivat suorittaa metsästystutkinnon, jonka riistanhoitoyhdistys maksoi.

Anttolan päiväkoti sai uuden sohvan

15.03.2018


 
Anttolan päiväkodin lapsista pääsivät uutta divaanisahvaa testaamaan luovutustilaisuudessa Leevi, Samu ja Joona. Lahjoitusta oli vastaanottamassa lastenhoitaja Hanna Kiuru ja luovuttamassa LC Kerimäen  presidentti Timo Lehtinen, Sotkan myymäläpäällikkö Jarno Heikkinen sekä klubilaisista Arto Koponen.

Kerimäen Anttolan päiväkodin lapset ovat parin viikon ajan päässeet köllimään uudella sohvalla. Sohvan lahjoittivat päiväkodille LC Kerimäki ja huonekaluliike Sotka.
Päiväkodin vuororyhmä Veijarit lähestyi lions clubia vuume vuoden lopulla, koska entisestä ryhmiksestä saatu vanha käytetty sohva alkoi olla jo rikkinäinen ja erittäin likainen, isolla peitolla suojattu.
Kaupungin hankintaohjelman kautta sohvaa tuskin olisi saatu.
Leijonat tuumivat tovin, onko päiväkodin kalustehankinnan tukeminen perusteltua, mutta ottivat toiveesta kopin.
- Sohva on meillä kovassa käytössä rauhallisissa lukuhetkissä, lasten ohjelmia telkkarista katsoessa ja aamulasten torkkupaikkana, kertoo lastenhoitaja Hanna Kiuru.
Sohvalla istutaan pikkuisten kanssa sylikkäin ja katsellaan ikkunasta ulos esimerkiksi liikennettä, autoja sekä luontoa. Vuororyhmässä sohva on käytössä päivittäin ympäri vuoden.

Anttolan eläinlääkäriasema joutui evakkoon

17.12.2017
Tieto Puruvesi-lehdestä 14.12.17. Syynä siirtymiseen on kiinteistössä todettu sisäilmaongelma. Itä-Savon sairaanhoitopiirin Sosterin ylläpitämä Kerimäen Anttolan eläinlääkäriasema on siirtynyt toimimaan Kerimäen kirkonkylän väistötiloihin. Eläinlääkäriasema vastaanottaa nyt asiakkaita osoitteessa Ristisolantie 7, jossa aiemmin toimi päiväkoti Nuppula. Muutos tapahtui maanantaina 11. joulukuuta. Syynä toimintojen siirtymiseen on Anttolan aseman kiinteistössä todettu sisäilmaongelma. Neljä ja puoli vuotta sitten käyttöön otetussa talossa on henkilökunta oireillut ja parin vuoden ajan. Ensimmäiset ilmoitukset tulivat vuonna 2015, sanoo terveysvalvonnan johtaja Sampsa Kinnunen. Toistaiseksi ei ole tietoa ongelman laajuudesta, mutta rakenteiden tutkiminen alkaa pian ja sen jälkeen tarkentuu kiinteistön korjaussuunnitelma. Sampa Kinnusen mukaan Ristisolantielle on pystytty tekemään väistötilat, joihin on saatu siirrettyä kaikki elänlääkäriaseman toiminnot lukuunottamatta röntgeniä. Puhelinnumeroissa tai palveluajoissa ei ole tapahtunut muutosta.  Ajan varanneille asiakkaille on ilmoitettu siirrosta ja muutoksesta on tiedotettu muun muassa lehti-ilmoituksin ja Sosterin internet-sivulla.

Kylätalon Joulu -myyjäisten merkeissä

25.11.2017
Oman kylän joulunavaus Kylätalon Joulu -myyjäisten merkeissä. Myynnissä oli upeita  kädentaitajien sekä laadukkaita jälleenmyyjien tuotteita. Kuvat kertovat sen. Katselehan kuvia.
Powered by Smart Kotisivutyökalu