Anttola seutu - Kerimäen vuoden 2011 juhannuskylä

Kerimäki-seura ry on päättänyt aloittaa Kerimäen vuoden JUHANNUSKYLÄN nimeämiskäytännön. Vuosittain tapahtuvalla vuoden Juhannuskylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista ja aktiivista toimintaa sekä lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta. Vuoden Juhannuskylän valinnassa painotetaan kylien toiminnan uutta luovaa toimintaa, pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Erityisesti otetaan huomioon koko kylää hyödyttävä toiminta, yhteistyö kylällä toimivien järjestöjen ja yritysten kesken sekä avoin tiedottaminen, yhteistyön sujuminen ja kylän kehittäminen laaja-alaisesti. Kerimäki-seura ry on päättänyt nimetä Kerimäen vuoden 2011 Juhannuskyläksi Anttolan seudun. 

Juhannuskylä-tapahtumat järjestettiin yhteistyössä kylän järjestöjen ja yrittäjien kanssa.

LOMATULI SAAPUU VIESTINÄ ANTTOLAAN

Kerimäen kalastajatilalta lähtenyt soihtuviesti onnistui hienosti ja LomaTuli saapui Niskavuoren Porttiin juhlistamaan Kerimäen vuoden 2011 juhannuskylää Anttolan seutua. Matkan varrella tuli pysähtyi Kerimaassa ja sillä sytytettiin tuli, jolla sytytetään juhannusaaton kokko. Kerimäki-seuran aloittamaa uutta perinnettä toi puheessaan esille seuran puheenjohtaja Iikka Muhonen. LomaTulen kuljetusta oli turvaamassa ja opastamassa pyörillä Hannu ja Ilpo Pennanen. Jorma Keinänen videoi tapahtuman ja kuvaajaa oli kuljettamassa Jaakko Juuti mönkijällä. Lomatulisoihdun oli tehnyt puuseppä Jani Kosonen ja kyläseppä Heikki Mielonen. Tapahtuman koordinoi Arja Pitko ja järjestelyjä Kerimäki-seuran puitteissa hoiti Pekka Räinä. Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille ja järjestäjille!

LomaTulta oli kuljettamassa seuraavat tahot:
Kerimäen kunta / Timo Lehtinen
Kerimäen seurakunta / Tapani Hannonen
Kerimäki-seura / Iikka Muhonen ja Sari Korhonen
Anttolan koulu / Raimo Tynkkynen
Anttolan koulu / Anu Pitkänen
FC Anttola / Samu Tuunanen, Elisa Sairanen, Joonas Vottonen, Jenni Vottonen
Kerimäen urheilijat / Netta Karvinen
Kylätalo Nousula / Marja-Leena Mattila
Lähetyspiiri / Poku Sihvonen
Keihäänheittäjä Paavo Hirvonen
Kerimaa / Teppo Tenkanen ja Jani Toivanen
Silvola-Anttolan maaseutunaiset / Arja Pitko ja Raija Huttunen
Anttolan koulun koululaiset / Henri ja Roosa Kosonen
Silvolan Erämiehet / Antti Hirvonen ja Saku Nousiainen
Vapaa-ajan asukkaat ja Niskavuoren Portti / Ari Lybeck
kyläläinen Päivi Eronen
Anttolan seudun kyläyhdistys / Esko Mielonen
 
Ks. reitti.
Ks. video.

MEININKIÄ MAALAISTORILLA JA NURMIKENTÄLLÄ     (  Ks. kuvia )
su 19.6. klo 12-15. Anttolan koulun piha-alue. Jalkapalloa, norsupalloa, maalaistori, kanttiini. 
Palloilutapahtumat:
12:00 norsupallo-ottelu, Lemminkäinen - FC Anttolan norsut
13:00 tavan futista, entiset FC Anttolalaiset - Nykyiset FC Anttolalaiset
14:00 tavan futista tai norsupalloa, Lapset vastaan vanhemmat (kaikki halukkaat). Lisäksi oli tekniikkarata pienemmille
 
Juhannuskylä-tapahtumista ensimmäinen keräsi mukavasti väkeä,arviolta 200 henkilöä, Anttolan koulun piha-alueelle. Maalaistorilla oli 16 myyjää ja nurmikentällä pelattiin kolme ottelua. Norsupallo-ottelu Lemminkäinen - FC Anttolan norsut päättyi 1-1. Entiset FC Anttolalaiset - Nykyiset FC Anttolalaiset -ottelu päättyi 5-3 ja Aikuiset - juniorit 2-3 (aikuiset pelasivat kävellen). Maalaistorin järjesti Silvola-Anttolan Maaseutunaiset ja nurmikentän tapahtumat sekä kanttiinin FC Anttola. Tapahtuman kuuluttajana toimi Pekka Räinä.

Maalaistori
Maaseutunaiset - leivonnaispöytä
Kati Kainulainen - leivonnaispöytä
Kaarina Pesonen - leivonnaispöytä
Tyyne Eronen - liha- ja kalajalosteet
Seija Pennanen - käsityöt
Anneli Gullman - käsityöt (mm. kasseja kahvipusseista)
Katja Remes - Green House asusteet
Maaret Putkinen -  Energetix magneettikorut
Seija Ronkainen - Swipe-tuotteet
Sanna Salmi, kosmetiikkaa
Reijo Pakarinen - kirjat
Kirppispöytiäkin oli mukavasti!

HÄIVÄHDYS HISTORIAA ANTTOLAN KYLÄN RAITEILLA  ( Ks. kuvia )  
ma 20.6. klo 17.30-19.30.
Häivähdys historiaa paljastui retkeläisille, joita johti kylähistorian kirjoittamistyöhön osallistunut Esko Mielonen. Retkeläiset tutustuivat Kallunmäkeen, kulkivat vanhaa Viipurintietä ja kapusivat korkealle linnoitusmäelle, Katajamäelle. Sieltä matka jatkui Silvolan vanhan työväentalon raunioille ja jatkui Silvolan koululle. Retkelle osallistui 27 henkilöä ja yksi koira eli oikein sopiva määrä. Kiitos kaikille osallistuneille ja Esko Mieloselle! Kylähistoriaan voi tutustua myös näiden sivustojen kautta, ks. kohta Kylähistoriaa, josta vasemmalla olevasta valikosta avautuu aihekohtaisesti historia. Tekstit ovat 1988 julkaistusta kyläkirjasta.
 
SÄPINÄÄ JA SUKELLUKSIA SYLKYN UIMARANNALLA   ( kts. video )  ( Ks. kuvia )
ti 21.6. klo 18-20. Pellehyppykisa, hiekkalinnan rakennuskisa, vesijuoksukisa, beachvolleytä. Kahvia ja makkaraa.
Sylkyn uimarannalla riitti tiistai-iltana 21.6. säpinää ja sukelluksiakin nähtiin. Vesikuuro sai ensin kaikki sulloutumaan pukukoppeihin, mutta kuuron jälkeen poutasäätä riitti ja ohjelmat saatiin hienosti läpi. Pellehyppykisaan osallistui neljä nuorta ja yksi aikuinen. Kilpailun voitti Jere Leskinen. Vesijuoksuvyökilpailuun osallistui kolme nuorta (vöitä vain kolme) ja sen voitti oikeaa tekniikkaa lähimmäksi noudattanut Joonas Vottonen. Hiekkalinnan rakennuskisaan osallistui yli kaksikymmentä nuorta ja lasta - ja sen voitti paras joukkue  - hyvin selkeän käsiäänestyksen tuloksena. Illan juonsi ansiokkaasti Tiia Hartikainen ja tuomaristona toimi Tiian lisäksi Janica Venäläinen, Oona Käyhkö ja Riina Toiviainen. Taustajärjestelyihin oli osallistunut myös Jose Nousiainen. Tapahtumaan osallistui n. 45 henkilöä, joista valtaosa nuoria.

ANTTOLAN UUDEN RAKENTEILLA OLEVAN PÄIVÄKODIN ESITTELY  ( Ks. kuvia )
ke 22.6. klo 15.30-16.30 Päiväkotia esiteltiin rakennuspaikalla. Päiväkotia esitteli n. 30 henkilölle NCC Rakennus Oy:n vastaava työnjohtaja Kimmo Malkki.

LÄHTEELÄ-ANTTOLAN KEVYENLIIKENTEENVÄYLÄN ESITTELY
ke 22.6. klo 15.30-17.30
Lähteelä-Anttola -kevyenliikenteenväylän tiesuunnitelmaa esitteli n. 20 henkilölle projektivastaava Heikki Liukkonen Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta (ELY). Päivitetyt tiesuunnitelmat ovat nähtävänä kyläsivuilla kohdassa Kevytväylä-hanke.

JUHANNUSVIIKON TANSSIT SILVOLAN NOUSULASSA  ( Ks. kuvia )
ke 22.6. klo 19-23. Elävää orkesterimusiikkia, Maarit Merikare ja Karisma. Juhannusneidon valinta. Kanttiini. Pääsyliput 5 €.
Päivä huipentui tunnelmallisiin juhannustansseihin Nousulassa, jossa kävijöitä oli 92. Maarit Merikare ja Karisma-orkesteritanssien lomassa julkistettiin Juhannusneito-kilpailijoiden neljästä finaaliin selvinneestä voittajaksi Leenu Leväperä, joka sai palkinnoksi matkan Helsinkiin, omakustanteisesti. Paluumatkaakaan ei luvattu kustantaa. Kilpailun juonsi juontaja-mestari Jukka Suomalainen. Kiitos kaikille päivän tapahtumiin osallistuneille ja järjestäjille!

ANNIKAN KARAOKE KAJAHTAA NISKAVUOREN PORTISSA
to 23.6. klo 20-24. Arpajaiset. K18.
Niskavuoren Portissa yrittäjien ja kyläyhdistyksen yhteistyössä järjestämä Annikan vetämä karaoke-ilta veti tuvan täpötäyteen eli 90 henkilöä osallistui tapahtumaan. Laulu alkoi tasan klo 20 ja laulajia riitti klo 24 asti. Kyläyhdistys järjesti arpajaiset tapahtuman tukemiseksi ja arvatkin myytiin loppuun alta aikayksikön. Positiivisen palautteen johdosta yrittäjät päättivät alkaa tarjoamaan säännöllisesti n. kerran kuukaudessa karaokeiltoja syksystä lähtien.

KERIMAAN JUHANNUS
pe 24.6.
Kerimaan juhannusjuhlat vetivät hyvin väkeä. Iso kansanpaljous todisti juhannuskokon syttymistä klo 22.00. Kerimaan isäntä Teppo Tenkanen sytytti komean kokon LomaTulesta, joka oli kuljetettu lomakylään jo la 18.6. Viivi-Maria Saarenkylä viihdytti terassivieraita ja klo 23.00 alkoivat bändit soittamaan juhannusjuhlijoille. Juhannuskylätapahtumat onnistuivat hienosti ja vetivät sekä samaa, mutta myös eri porukkaa - mikä oli osoituksena siitä, että jokaiselle oli jotakin tarjolla.

Suurkiitos koko viikon johdosta kaikille tapahtumasarjan järjestelyihin osallistuneillle ja itse tapahtumiin osallistuneille!

 
Marja-Leena luovutti LomaTuli soihdun 16.6.12  vuoden 2012 juhannuskylälle, Kumpuranta-Rauanniemelle.
Kerimäki-seurasta Iikka Muhonen kertoi, että soihtu tullaan jatkossakin luovuttamaan ent. Kerimäen alueella toimeliaalle kylälle. 
Inka Rask otti vastaan LomaTulen ja kuljetus kirkkoveneellä Kumpurantaan pääsi alkamaan.
 
Juhannuskylä valinta julkistettiin Kerimäen kylämarkkinoilla ja tonttitohina-päivänä.
Kunniakirja sai paikan Kylätalo Nousulan salin seinältä.
Esko Mielonen kuljetti viimeisen osuuden LomaTulen soihtuviestissä. 
LomaTuli soihtu vieraili vuoden Kylätalo Nousulan seinällä.
Powered by Smart Kotisivutyökalu