ANTTOLAN SEUTU VALITTIIN ETELÄ-SAVON VUODEN KYLÄKSI 21.5.2012.

Kuva-galleria
Järvi-Suomen Kylät ry
Yle Areena (Itä-Suomen Uutiset 21.5.2012)
Itä-Savo 22.5.2012
Etelä-Savon radio 21.5.2012
Aluelehti Saimaa 23.5.2012
Aluelehti Saimaa, pääkirjoitus 23.5.2012
Savonmaa 24.5.2012
Puruvesi 24.5.2012


Mikkelin läänin ja Etelä-Savon Vuoden kylä on valittu joka vuosi vuodesta 1989 alkaen. Etelä-Savon maakuntahallitus valitsi Vuoden kylän kokouksessaan 21.5. Vuoden kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa. Etelä-Savossa on runsaasti esimerkkejä aktiivisista kylistä ja tuloksellisesta kylätoiminnasta! Tänä palkittiin Etelä-Savon Vuoden kylänä Kerimäen Anttolan seutu. Lisäksi Järvi-Suomen kylät ry:n kunniakirjalla palkittiin Mikkelin Ihastjärvi sekä Mikkelin Korpijärvi. 
 
Kerimäen Anttolan seutu, perustelut:
 
Anttolan seudun asukasmäärä (noin 1 000) on muihin maakunnan kyliin verrattuna suuri mutta tähänkin suhteutettuna toimintaa ja osallistujia on runsaasti. Perustelut tämän kylän valinnalle ovat seuraavat:
 
1. Kylä on vaikuttanut pitkäjännitteisesti palvelujen ja infran puolesta. Uusi kevyen liikenteen väylä onkin nyt rakenteilla. Väylän puolesta järjestettiin mielenosoitus vuonna 2005, sen jälkeen asiaa on viety eteenpäin tilaisuuksilla ja pitämällä yhteyttä kuntaan ja tiehallintoon. Alue on kehittynyt suotuisasti, josta yhtenä osoituksena on kunnan uuden päiväkodin rakentaminen kylään vuonna 2011.
 
2. Viime vuonna valmistunut kyläsuunnitelma on laaja ja kunnianhimoinen. Kyläsuunnitelma on jo vaikuttanut laajasti: uusia yrityksiä on perustettu, yhdistysten välinen yhteistyö sekä kylän ja kunnan välinen yhteistyö on lisääntynyt ja myös nuoria on saatu mukaan toimintaan. Kyläkaavan laatiminen aloitetaan tänä vuonna ja kyläsuunnitelma voi toimia siinä yhtenä lähtökohtana.
 
3. Kylä tiedottaa aktiivisesti: laajat nettisivut sisältävät yrityshakemiston, tonttipörssin, tietoa aluesuunnittelusta, uutisia ja toimintakalenterin. Kylätiedote jaetaan kaikkiin talouksiin vähintään kolme kertaa vuodessa, ja kylän näkyvyys lehdissä on ollut erittäin hyvä.
 
4.Tilaisuuksia järjestetään runsaasti kaiken ikäisille. Kylätalo Nousulan vilkas tanssitoiminta pitää yllä tanssiperinnettä ja lisäksi on järjestetty tapahtumia, retkiä ja talkoita.
 
5. Kylän toimijat osallistuvat maakunnalliseen kylätoimintaan sekä Kerimäen kylien yhteistoimintaan. Kylällä on edustaja myös Piällysmies Leaderin hallituksessa ja tulevaisuudessa myös laajennetun Savonlinnan neuvottelukunnassa (Kerimäki, Punkaharju ja Savonlinna yhdistyvät vuoden 2013 alusta).
 
Anttolan seutu on ilmoitettu mukaan myös valtakunnallisen Vuoden kylän valintaan. Viime vuonna Etelä-Savon vuoden kyläksi valittiin Kangasniemen Hokka ja valtakunnallinen Vuoden kylän tittelin sai Teijon alueen kylät Salosta.
 
Etelä-Savon vuoden kylä 2012 tunnustuksen kunniaksi kukitettiin Anttolan risteyksen bussipysäkit ja Kylätalo Nousulan veranta kukin. Kukat lahjoitti Kauppapuutarha O.Sipinen ky. 
 
Vuoden kylä banderollin tapahtumaan sponsoroi Kilpiykköset.
Powered by Smart Kotisivutyökalu